ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Sirkeli Belediye Meclisi’nden BAKEŞ’e onay

01.07.2009
30 Haziran 2009 tarihinde Sirkeli Belediye Meclisi, Batı Trakya Azınlık Kültür ve Eğitim Şirketi(BAKEŞ)’in Domruköy’de inşa edeceği azınlık okulu için gerekli arsa tahsisi talebine olumlu yanıt verdi. Eksik olarak ifade edilen belgelerin tamamlanarak yeniden yapılan başvuru Sirkeli Belediye Meclisi toplantısında incelenerek oy birliği ile kabul edilmiştir. Alınan karara göre Domruköy altında belirlenen arazi yedi yıl içinde okulun tamamlanması şartı ile BAKEŞ’e tahsis edilmiştir.

Gözler Doğu Makedonya- Trakya Bölge Genel Sekreterliği’nde

BAKEŞ’in okul inşası için arsa tahsisine yönelik başvurusu Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreterliği tarafından iki kez çeşitli gerekçeler ile reddedilmişti. İlk başvuruda Sirkeli Belediye Meclisi’nin olumlu yöndeki kararına karşın Genel Sekreterlik, bölgede okul ihtiyacının bulunduğunun ve BAKEŞ’in kar amacı gütmeyen bir kurum olduğunun belirtilmemesi gerekçesi ile başvuruyu reddetmiştir. Eksik olan işlemlerin tamamlanmasının ardından yapılan ikinci başvuruda ise Sekreterlik, Domruköy yerel meclisinin kararının olmadığı gerekçesi ile yeniden red kararı vermiştir. Eksik olarak ifade edilen belgelerin tamamlanmasının ardından yapılan üçüncü başvuru, Sirkeli Belediye Meclisi’nde görüşülerek toplantıya katılmayan Meclis Başkanı hariç diğer üyelerin oybirliği ile kabul edilmiştir. Bu aşamada BAKEŞ’in başvurusu Bölge Genel Sekreterliği’ne gönderilerek Sekreterlik’in kararını açıklaması beklenecektir.

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “BAKEŞ’in okul inşası amacı ile arsa tahsis edilmesi ile ilgili başvurusu çeşitli gerekçeler ileri sürülerek Doğu Makedonya- Trakya Bölge Genel Sekreterliği’nin engellemesi ile karşılaşmaktadır. Şimdi ileri sürülen eksik belgeler tamamlanmış, başvuru Sirkeli Belediye Meclisi’nde kabul görerek Sekreterlik’e gönderilmiştir. Sekreterlik’in BAKEŞ’in başvurusuna vereceği yanıtı merakla bekliyoruz. Yeni bir gerekçe ileri sürülerek başvuru bir kez daha reddedilecek mi yoksa onay verilecek mi? Üzülerek söylemeliyim ki Sekreterlik, BAKEŞ’in başvurusunu bir kez daha reddeder ise bu Türk Azınlık için şaşırtıcı olmayacaktır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Yunanistan’ı mahkum eden kararına karşın İskeçe Türk Birliği’nin resmiyetinin iade edilmesi yönünde açtığı davada mahkemenin olumlu yanıt vermesini bekliyorduk, ancak sonuç öyle olmadı. Ülkemizde Türk Azınlık’ın sorunları ile ilgili olarak eşitçi ve hoşgörülü bir anlayış temelinde yürütülen bir politikadan bahsetmek maalesef mümkün değildir” açıklamasında bulundu.
GALERİ