ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

BAKEŞ yöneticilerinden ziyaret turu

09.07.2009
Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) nezaket ziyaretlerine devam ediyor.

Başkan Sayın Galip Galip ve yönetim kurulu üyeleri geçen hafta başlayan nezaket ziyaretlerine bu hafta da devam etti. İskeçe ve Gümülcine’deki yerel makamlara BAKEŞ’in kuruluş amacı ve çalışma alanlarını anlatmak ve yöneticilerle tanışmak amacıyla düzenlenen ziyaret turu, 1 Temmuz Çarşamba günü İskeçe Belediye Başkanı Sayın Mihalis Stilianidis’i ziyaret ederek devam etti.

BAKEŞ yöneticileri 2 Temmuz Perşembe günü Rodop Valisi Sayın Aris Yannakidis ve Faziletli Gümülcine Müftüsü sayın İbrahim Şerif’i makamında ziyaret etti.

BAKEŞ yöneticileriyle vali Sayın Yannakidis arasındaki görüşmede Rodop Vali Yardımcıları Sayın Mehmet Devecioğlu ve Sayın Sibel Mustafaoğlu da hazır bulundu. Samimi bir havada geçen görüşmede, Vali Sayın Yannakidis azınlığın eğitim ve kültür alanında daha da ilerleyebilmesi için BAKEŞ’in yapacağı çalışmalara yardım yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Gümülcine Faziletli Müftüsü Sayın İbrahim Şerif ise Azınlığın eğitim alanındaki ihtiyaçlarına cevap vermek için kurulan ve çalışmalarını sürdüren BAKEŞ’in Müftülük olarak her zaman yanında olduklarını belirterek, her türlü maddi ve manevi yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

BAKEŞ yöneticileri daha sonra 6 Temmuz Pazartesi günü İskeçe Valisi Sayın Yorgo Pavlidis, İskeçe Faziletli Müftüsü Sayın Ahmet Mete ve Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç’ı makamında ziyaret etti.

İskeçe Faziletli Müftüsü Sayın Ahmet Mete adına BAKEŞ heyetini kabul eden Müftü Yardımcısı Sayın Ahmet Hraloğlu, Müftülük olarak BAKEŞ’in yanında olduklarını ve her türlü maddi ve manevi yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Makamında bulunmayan İskeçe Faziletli Müftüsü Sayın Ahmet Mete ise, BAKEŞ’i bizzat ziyaret edeceğini ifade etti.

BAKEŞ’in ziyaret turu, aynı gün Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç’ı ziyaretle tamamlandı.

BAKEŞ yöneticilerini makamında kabul eden Başkonsolos Sayın Sarnıç, Azınlık eğitimi ve kültürü için kurulan BAKEŞ’in, kuruluş amaçlarına uygun olarak yapacağı faaliyetleri desteklemeye hazır olduklarını söyledi.
GALERİ