ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Seçek etkinlikleri dün sona erdi

03.08.2009
Seçek yaylasında asırlardır süre gelen geleneksel Seçek yayla şenlikleri, halk arasında bilindiği gibi Seçek panayırı 31 Temmuz, 1-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleşti. Bu yılki etkinliklere yine katılımın yüksek olduğu görüldü. Etkinliklere damgasını vuran ise etkinliklerden bir hafta önce yaşanan tatsız bir olaydı. Seçek etkinliklerinin düzenlenip yaşatılmasını için kurulan Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneğinin bölge insanı olan ve aynı zamanda İskeçe Türk Birliğininde kurucu üyelerinden ve Azınlığımızın ilk öğretmenlerinden biri olan Mehmet Hilmi anısına yaptırılan Çeşme’nin Doğu Makedonya Trakya Bölge Genelsekreterliği tarafından yıktırılması olayıydı. Bu akla mantığı sığmayan olay bölge insanında derin bir üzüntü yarattı. Etkinliklerin son günü olan, 2 Ağustos Pazar günü yapılan protokol konuşmalarına da çeşmenin yıktırılması damgasını vurdu. Yunanlı yerel idarecilerden bir tek kişinin dahi etkinliklere katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Mehmet Hilmi çeşmesinin yıktırılmasının gölgesinde yapılan etkinliklerin bu yıl baş pehlivanı Edirneli Ahmet Yavuz oldu.

Bu yıl 6 kategoride yapılan güreş müsabakalarının sonuçları şöyle:

Minikler 1

1-Mehmet Rızgıç –Çilingirmahalle
2-Murat İsmailoğlu –Ruşanlar
3-İbrahim Kirdali- Çilingirmahalle

Minikler 2

1-Muhammed Mahmut –Bulgaristan
2-Ahmet Vergan –Kurcalı
3-Murat Hacı –Kurcalı

Küçük Orta

1-İvalof Haciev –Bulgaristan
2-Osman Orhan –Bulgaristan
3-Ömer Ömer –Bulgaristan

Tozkoparan

1-Hüseyin Hüseyin –Bulgaristan
2-Mehmet Çengel –Mısacık
3-İsmail Kara Ali –Mısacık

Büyük Orta

1-Serkan Övdüler-Edirne
2-Arif Vasfi-Bulgaristan
3-Gülhan Rıfat- Bulgaristan

Baş

1-Ahmet Yavuz
2-Ayhan Çelik
3-Soner Toto

Etkinliklerden birkaç gün önce ise Mehmet Hilmi anısına Kır koşusu düzenlendi. İki kategoride yapılan koşuda ilk 3 derece ye girenler:

Küçükler

1-Ahmet Vergan –Kurcalı
2-Murat Hacı –Kurcalı
3-Muhammed Mahmut-Bulgaristan

Büyükler

1-Ömer Ömer –Bulgaristan
2-İrfan Çakır –Kurcalı
3-Muhammer Kırdali- Çilingirmahalle

Seçek yaylasındaki etkinliklerin sona ermesinin ardından Mehrikos Nahiyesinin Futbol ve basketbol sahalarının açılışları yapıldı. Saat 21.00 de yapılan açılış töreninin ardından Mehrikos ile Kurcalı futbol takımları arasında bir de dostluk karşılaşması yapıldı.

Kaynak: Batı Trakya Olay Gazetesi
GALERİ