ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Azınlık okullarının sorunları Meclis’e taşındı

27.08.2009
26 Ağustos 2009 tarihinde PASOK Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Milli Eğitim ve Dinişleri Bakanı’na hitaben yeni öğretim yılı öncesinde Rodop ilindeki azınlık okullarının işleyişinde yaşanan sorunlar ile ilgili soru önergesi yöneltti.

Altıncı sınıf Türkçe ders kitapları azınlık okullarına hala gönderilmedi!

Soru önergesinde yeni öğretim yılının başlamasına günler kala Batı Trakya’da azınlık okullarının öğrencilerini kabul etmeye henüz hazır olmadığı ifade ediliyor. Özellikle kitaplar konusunda sıkıntı yaşandığı ifade edilen soru önergesinde altıncı sınıf Türkçe ders kitaplarının Batı Trakya’da bulunan azınlık okullarına zamanında gönderilmesi talebi dile getiriliyor. Soru önergesinde henüz okullara gönderilmemiş olan ders kitaplarının birkaç gün içinde okullara gönderilmemesi durumunda öğrencilerin yeni öğretim yılına kitapları olmadan başlayacakları belirtiliyor.

Hacıosman, yeni Türkçe ders kitapları ile ilgili olarak öğretmenler için seminerler düzenlenmesi talebinin azınlık okullarına görev yapan öğretmen dernekleri tarafından defalarca dile getirildiğini ancak bugüne dek bu talebin görmezden gelindiğini soru önergesinde ayrıca dile getiriyor. Yeni ders kitaplarının Türkiye’den gönderilmesi ile sorunun büyüdüğü ifade edilen soru önergesinde öğretmenlerin yeni ders kitapları ile ne şekilde ders işleyecekleri konusunda yeterli donanıma sahip olmadığı belirtiliyor.

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Sayın Milletvekili Hacıosman’ın soru önergesi ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim sorunu yeniden gündeme taşınmıştır. Yeni öğretim yılının başlamasına günler kala azınlık eğitiminde mevcut sorunlarının çözülmemiş, aksine yeni sorunlar eklenmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugün de azınlık eğitiminde yaşanan sorunlar dikkate alınmamaktadır. Yeni ders kitapları ile ilgili seminer düzenlenmesi yönünde azınlık öğretmen derneklerinin defalarca yineledikleri taleplerinin dikkate alınmaması ise Yunan Devleti ve temsilcisi Hükümet’in tutumunu açıkça göstermektedir” açıklamasında bulundu.


GALERİ