ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yanıkköy’de vakıf arazisi üzerinde kilise inşaatı devam ediyor!

27.08.2009
Gümülcine’nin Yanıkköy nahiyesinde bulunan Yanıkköy Camii Vakfı’na ait arazi üzerine kilise, inşa edilmeye devam ediliyor. Birlik’in haberine göre Pontus Rumlarının “Parharia” etkinliği düzenledikleri “Han Tarlaları” olarak bilinen vakıf arazisine inşa edilmeye başlanan kilise inşaatı, iş makinelerine el konulmasına karşın gece ışıkları altında devam ediyor.

İnşaat durdurulmuş, iş makinelerine el konulmuştu

18 Ağustos 2009 tarihinde Sirkeli Belediyesi ile Mehrikoz nahiyesi arasında yapılacak çalışma ile ilgili açıklama yapan Bölge Genel Sekreteri Dimitris Stamatis, vakıf arazisi üzerine inşa edilen kilise ile ilgili soruya kilise inşaatı çalışmalarını durdurularak iş makinelerine el koyulduğunu açıklamıştı. Fakat açıklamanın yapıldığı gün çatısı olmayan kilise inşaatında çatının betonu atılmış durumdadır. Oysa 29 Temmuz 2009 tarihinde yapılan yerinde inceleme raporunda Rodop Orman Müdürlüğü, bahse konu yapının yetkili orman idaresinden izin alınmaksızın ve tamamen yasadışı olarak inşa edildiğini belirtmişti.

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Bölge Genel Sekreteri Dimitris Stamatis, herkesin aynı değerde olduğunu ifade ederek herkese eşit mesafede durduklarını belirtmiştir. Devletin yetkileri ve kanunu ile kanunsuz tüm işlere karşı olduğunu açıklayan Stamatis, iş makinelerine el koyularak inşaatın durdurulduğunu açıklamıştı. Ancak bugün kilise inşaatına halen devam edildiğini biliyoruz. İnşaat izni olmadığı gerekçesi ile yıktırılan Mehmet Hilmi Çeşmesi’ni hatırlatmak isterim. Öyle ise inşaat izni olmayan üstelik vakıf arazisi üzerine inşa edilen kilise yıkılmalıdır. Bölge Genel Sekreteri’ni yetkisi ve sorumluluğuna uygun olarak hareket etmeye davet ederim” açıklamasında bulundu
GALERİ