ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

2009-2010 EĞİTİM YILI MESAJI

01.09.2009
2009-2010 eğitim-öğretim yılı 11 Eylül Cuma günü başlıyor. Tüm ülkemizde olduğu gibi Batı Trakya Türk Azınlığı çocukları da büyük bir sevinç ve heyecanla okullarına koşacaklardır. Ancak, Azınlık evlatları bu yıl biraz daha hüzünlü, biraz daha buruk ve boynu bükük olarak bu öğretim yılına başlayacaklardır. Çünkü 1960-61 öğretim yılından bu yana, yaklaşık olarak yarım asır, kendilerine her türlü çağdaş eğitim, bilim ve kültürü veren formasyonlu öğretmenlerin son ikisi de zorunlu olarak emekliye sevkedilmiş ve çocuklarımız artık formasyonlu öğretmenden yoksun olarak okullarına devam edeceklerdir.

Batı Trakya Türk Azınlığı eğitiminde yeni bir dönem, yeni bir sayfa açılmaktadır. Okullarımızın yönetim ve eğitimi artık S.Ö.P.A’lı öğretmenlerin eline kalmış bulunmaktadır. Bu öğretmenlerimizin, üstlenmiş oldukları bu tarihi misyonun bilinci ve sorumluluğu içinde, vicdanlarının sesini de dinleyerek, bu kutsal ve tarihi görevi, seleflerini aratmayacak şekilde yerine getireceklerine inanıyoruz.

Çocuklarımızın başarısının öğretmen-öğrenci-aile işbirliği ile mümkün olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle velilerin de kendi sorumluluklarının bilinci içinde bu işbirliğine gereken önem ve ehemmiyeti verip, gözbebeğimiz olan evlatlarımızın başarısı için her türlü fedakarlığı ve yardımı yapacaklarına olan inancımız tamdır.

Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim alanındaki ciddi sorunlarına kısmen çözüm getirmek için kurulmuş olan Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (B.A.K.E.Ş.) diğerleri yanında, yarınlarımızın teminatı, toplumumuzun geleceği olan yavrularımızı modern okul binalarında, çağdaş eğitim, kültür ve bilimle donanmış, memleketini ve insanları seven, kendi örf ve adetlerini, kendi öz benliğini ve sosyal yapısını kazanmış, topluma yararlı, kişilikli bireyler olarak yarınlara hazırlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Toplumumuzdan alacağımız güçle ve okul, aile, öğrenci ve velilerin işbirliği ve yardımıyla eğitimimizin kalitesini yükseltmek, çocuklarımıza daha iyi yarınlar hazırlamak, toplumumuzu daha güçlü temeller üzerine oturtarak çağdaş toplumlar arasında yer almasını sağlamak üzere herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğine olan inancımızla yeni öğretim yılının ülkemize ve Azınlığımıza hayırlı olmasını temenni eder, öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Batı Trakya Azınlığı Eğitim ve Kültür Şirketi
(B.A.K.E.Ş.)