ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ AZINLIKTAN “NEA’CILAR” YAN KIVIRMAYA BAŞLADI VE İSTİFA ETMİYORLAR, SAMARAS’LA DEVAM MI DİYORLAR?

04.12.2009
Yeni Demokrasi Partisi’nin başına Andonis Samaras’ın geçmesinden sonra azınlığın bu partiden top yekün istifa edeceği haberleri günlerden beri Batı Trakya ve her yerde yankılanmaya başladı. Ancak, 3 Aralık 2009 Perşembe akşamı Gümülcine’de Ahilion otelde biraraya gelen Yeni Demokrasi Partisi içinde siyaset yapan azınlıktan soydaşlarımız her zaman olduğu gibi yine anlaşmazlık içerisinde bölündükleri ve herkesin kendi çıkarları doğrultusunda ayrı ayrı fikirlerle değişik yön aldıkları haberi Batı Trakya’ya bomba gibi düştü.

Gazetemizin elde ettiği bilgiler doğrultusunda ve iddia edilenlere göre, başta Mehrikoz Nahiyesi başkanı Abdülkadir Hafız Hoca, Hemetli Nahiyesi Başkanı Dr. Mehmet Emin, Şapçı belediyesinden Ahmet İdris, Gümülcine Belediye Başkanı Yardımcısı Ali Ali’nin, istifaların toplu şekilde duyurulmasında yapılması planlanan basın toplantısına karşı çıktıkları ve istifa kararında acele edilmemesi konusunda ısrarcı oldukları söyleniyor.

Rodop Valiliği il meclis üyesi Avukat Ayhan Şakir’in de istifasını basın toplantısında değil, bireysel olarak sunmaktan yana olduğu söyleniyor.

İlhan Ahmet’in ise savunduğu konu, istifaların derhal ve toplu bir halde kimsenin kıvırmadan bir basın toplantısıyla açıklanmasından yana olduğu gelen haberler arasında yer alıyor.

Anestezi uzmanı Dr. Bülent Kamiloğlu’nun da bu yaşanan anlaşmazlıktan sonra Ahilion otelindeki toplantıyı terkettiği söyleniyor.
Tüm bu yaşananlaradan sonra, Batı Trakya’da azınlıktan Yeni Demokrasi Partisi içinde siyaset yapanların arasında yaşananların tam bir arap saçına döndüğü izlenimleri gündeme oturacağa benziyor. Tabii ki azınlık insanı da tüm bu olan bitenleri merak ediyor.

Kaynak: Birlik Gazetesi
GALERİ