ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Mahitis’ten Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Mete’de hakaret içeren sözler!

04.01.2010
İskeçe’de yayımlanan Mahitis gazetesi Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun 28 Aralık 2009 tarihinde Ortodoks Rum Azınlık’ın dini lideri Fener Rum Patriki Bartholomeos’un Amerikan CBS televizyonuna vermiş olduğu demeç ile ilgili olarak yayımladığı açıklama ile ilgili haberinde Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’ye “aşağılık bir solucan” dedi.

Olay gazetesinin haberine göre Danışma Kurulu’nun açıklamasına “Mete, aşağılık bir mahlûksun” manşeti ile verdiği cevabında şöyle yazdı: “ Yunanistan gibi demokratik bir ülkede herkes fikrini özgürce dile getirebilir. Fakat bunu yaparken dini kurumlara ahlaksızca saldırmak asla… Son zamanlarda İskeçe yalancı müftüsü Ahmet Mete’nin yaptığı gibi… İşte biz bunları doğrudan aşağılık mahluk olarak tanımlıyoruz. Bunlar halkı birleştireceğine, bölmek gibi bir maceraya sürüklemek istemektedirler…”

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “İfade ve basın özgürlüğü bireyin onuruna hakaret etmek anlamına gelmemelidir. Danışma Kurulu’nun İstanbul’da yaşayan Ortodoks Rum Azınlığı’nın dini lideri Bartholomeos’un açıklamalarını müteakip yapmış olduğu açıklamaya cevaben hakaret dolu sözler sarf edilmesi hoşgörü ve saygı ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. ABTTF olarak Mahitis gazetesinin açıklamasını talihsizlik olarak değerlendirir, açıkça kınarız” açıklamasında bulundu.
GALERİ