ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

GAZETECİLER YEMEKTE BULUŞTU

23.03.2010
Batı Trakya’da çeşitli basın organlarında çalışan Türk gazeteciler, gazete ve radyo sahipleri kaynaşma yemeğinde biraraya geldi. Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin düzenlediği Futbol Turnuvası kapsamında biararaya gelen basın mensupları, yemek yediler ve sohbet ettiler. Yemeğin asıl düzenlenme sebeplerinden biri de turnuvaya katılacak olan futbol takımını oluşturan gazetecilerin sohbet ederek takımın başarısına odaklanmak olmasıydı. Bu vesileyle biraraya gelen gazetecilerin bu anlamlı yemekte konukları da vardı. Başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç olmak üzere, İstanbul’dan Batı Trakya’ya temaslarda bulunmak üzere gelen İstanbul Ticaret Odası Yönetim kurulu üyeleri bulunuyordu. Gazetecileri bu anlamlı gününde Gümülcine Türk Gençler Birliği eski başkanı Arif Hüseyinoğlu da yalnız bırakmadı.
Birlik gazetesi sahibi İlhan Tahsin’in kısa selamlama konuşmasının ardından söz alan Başkonsolos Mustafa Sarnıç, kendisinin ve konuklarının Batı Trakya’daki Türk gazetecilerle birlikte olmasından ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sarnıç, “aslında böyle bir yemekte ben sizlerle buluşmak isterdim ve uzun zamandan beri bunun da planlamasını yapıyordum. Ancak araya birçok etkinlikler girdi, tarihler uymadı ve bunu bir türlü gerçekleştiremedim. Ama bir bakıma bunu siz gerçekleştirdiniz. Umarım önümüzdeki haftalarda yine sizlerle birlikte yine böyle sıcacık bir ortamda olma fırsatını buluruz. Sizler hepiniz çok önemli ve sorumluluk isteyen bir iş yapıyorsunuz. Yazdığınız haberlerle bölgemizde yaşanan gelişmelerle Batı Trakya Türk Azınlığını bilgilendiriyorsunuz. Ben de sizlerin yazmış olduğu yazıların neredeyse hepsini tek tek okuyorum. Sizleri oldukça da başarılı bulduğumu belirtmek isterim” dedi.
İTO Yönetim kurulu üyesi Abdullah Çınar da kısa bir konuşma yaparak gazetecilere bu davetlerinden ötürü teşekkür etti. Çınar, T.C.Büyük Millet Meclisi’nden sonra 350 bin üyesiyle ikinci büyük meclis olduklarını, İTO olarak zaman zaman çalışma arkadaşlarıyla birlikte değişik ülkelerde toplantılar yaparak çalışmalarını değerlendirdiklerini söyledi. Bu bağlamda önümüzdeki zaman dilimi içerisinde böyle bir toplantıyı komşu ve dost ülke Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde yapmak istediklerini belirtti. Burada bulundukları kısa zaman içerisinde bölgedeki Sanayi ve Ticaret Odalarını da ziyaret ettiklerini söyledi.

KAYNAK: Birlik Gazetesi