ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Milletvekillerimizden Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı'na hitaben soru önergesi

14.04.2010
Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman ve İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı'na hitaben soru önergesi sundular. Rodop ve İskeçe Milletvekilleri ilgili soru önergesi metninde, çiftçilik haklarının (Dikeomata) devir işleminde uygulanan 30%’a varan kesintiden asıl mesleği çiftçilik olan kişilerin muaf tutulması talep ettiler.


SORU

Atina, 14.04.2010
Protokol Numarası, 8762

SAYIN: Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı
KONU: Çiftçilik Haklarının (Dikeomata) devir işleminde uygulanan 30%’a varan kesintiden asıl mesleği çiftçilik olan kişilerin muaf tutulması.

Çiftçilik haklarıyla ilgili olarak 18 Mart 2010 tarihli kararname doğrultusunda, hakların devir işleminde öngörülen 5% ‘ten 30%’a varan kesintinin istisnasız bütün çiftçiler için geçerli olması, asıl mesleği çiftçilik olan kişilerin öfke ve endişe duymalarına sebep oldu.

Ülkemiz ekonomisi açısından kritik sayılabilecek bu dönemde, çiftçilerin içinde bulunduğu elverişsiz hayat şartları artık bu insanların, toplumun en yoksul kesimini oluşturmasına sebep olmaktadır. Ürünlere verilen düşük fiyatların aksine, üretim maliyetinin her geçen gün yükselmesi ve bunlara başka faktörlerin de eklenmesiyle çiftçilerin içinde bulundukları kötü ekonomik durum daha da kötüleşmektedir.

Bütün bunlara, devir işlemlerinde 30% ‘a varan kesintinin de eklenmesi, bilhassa asıl mesleği çiftçilik olanlara ağır bir darbe daha vurdu.
Yukarıdakiler doğrultusunda

SAYIN BAKANA SORULUR:

1. Kararnamede bir değişiklik yapmayı ya da geçtiğimiz seneye kadar geçerli olan, asıl mesleği çiftçilik olan kişileri, devir işlemlerindeki kesintiden muaf tutmayı gözden geçiriyor mu?

Soruyu yönelten milletvekileri
Ahmet HACIOSMAN
Çetin MANDACI


RODOP MİLLETVEKİLİ
AHMET HACIOSMAN
BASIN BÜROSU
GALERİ