ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hollanda B.T.T.K.D.D’de görev değişikliği

14.05.2010
Hollanda’da kurulduğu günden bu yana, Hollanda’daki Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensupları tarafından yoğun ilgi gören, çok kısa bir sürede Hollanda’daki Batı Trakya Türkleri’nin çoğunluğunu aynı çatı altında toplama başarası göstererek Hollanda’daki Batı Trakya Türkleri’nin çoğunluğunun sesi ve temsilcisi konumuna gelmiş olan Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’nda görev değişikliği yapıldı.

Hatırlanacağı üzere HBTTKDD Yönetim Kurulu üyeleri, 2009 yılının Haziran ayında gerçekleştirilen HBTTKDD 1. Olağan Genel Kurulu’na tek liste olarak katılmışlar, gerçekleştirilen seçimlerde dernek üyelerinin %99’nun oylarını alarak 2 yıl boyunca HBTTKDD’yi yönetme yetkisi almışlardı. HBTTKDD 1. Olağan Genel Kurulu’ndan bu yana, Mustafa YUSUF’un başkanlığında çalışmalarını yürütmekte olan HBTTKDD Yönetim Kurulu üyeleri, yapmış oldukları görev değişikliği oylaması sonucunda, Yönetim Kurulu’nda görev değişikliğine gidilmesi ve HBTTKDD Yönetim Kurulu’nun İbrahim EMİN’in başkanlığında çalışmalarını sürdürmesi kararını almışlardır.

HBTTKDD Yönetim Kurulu üyeleri 16 Ocak 2010 tarihinde yapmış oldukları toplantıda da, dernek tüzüğünün 10. Maddesine bağlı olarak, HBTTKDD üyeleri Hüseyin Hasan Hüseyin ve Özbay Alik Recep’e Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’ni dernek tüzüğünün öngördüğü kurallar çerçevesinde temsil etme yetkisi verilmesine oy birliği ile karar vermişlerdir.

HBTTKDD Yönetim Kurulu üyelerinin yapmış oldukları görev değişikliği oylaması sonucunda, HBTTKDD başkanlık görevine seçilmiş olan İbrahim EMİN, yapmış olduğu ilk açıklamada; Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, Batı Trakya Türkleri’nden görmüş olduğu yoğun ilgi sayesinde her geçen gün daha da güçlenerek büyümeye devam ettiğini ifade etti. Emin, “Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği olarak gerçekleştirmiş olduğumuz faaliyet ve etkinlikler ile, kültürümüzün yaşatılması ve tanıtılması, Hollanda’daki Batı Trakya Türkleri arasındaki dayanışmanın sağlanması hususunda önemli adımlar atmış bulunuyoruz. Derneğimizin kuruluşundan bu güne, bir yandan HBTTKDD’nin Hollanda genelinde örgütlenmesi ve tanıtımı ile ilgili çalışmalar gerçekleştirirken, diğer yandan da kültürümüzün yaşatılması ve tanıtılması, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensupları arasındaki dayanışmanın sağlanması, Azınlık mensuplarının Hollanda’da karşılaşmış oldukları sorunlara çözümler üretilmesi hususunda çalışmalar gerçekleştirmek için çaba sarf ettik. Derneğimizin, çok kısa bir sürede Hollanda’daki Batı Trakya Türkleri’nin çoğunluğunu aynı çatı altında toplama başarası göstermesi, Hollanda’daki Batı Trakya Türkleri’nin çoğunluğunun sesi ve temsilcisi konumuna gelmiş olması ve Hollanda’daki sivil toplum kuruluşları tarafından Hollanda’daki Batı Trakya Türkleri’nin çoğunluğunun temsilcisi olarak kabul görmesi, gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalarda önemli bir başarı sağlandığını göstermektedir. Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirmiş olduğumuz bu görev değişikliği, derneğimizin demokratik bir yönetim anlayışı içerisinde hareket ettiğini ve Yönetim Kurulu üyeleri olarak birbirimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu yansıtması açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Yönetim Kurulu olarak, bu güne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalarda olduğu gibi, bu günden sonra da kuruluş amaçlarımızdan ve ilkelerimizden ödün vermeden yolumuza devam etme konusunda son derece kararlıyız.” dedi.

HBTTKDD Yönetim Kurulu üyelerinin görev değişikliği ile ilgili yapmış oldukları oylamanın sonucunda, yeni Yönetim Kurulu aşağıdaki gibi oluşmuştur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
HBTTKDD Yönetim Kurulu

Başkan: İbrahim EMİN
Sekreter: Mustafa YUSUF
Kasadar: Şener KAZIM
Sosyal dayanışma: Ahmet KAYDIR
Spor kolu (HBTTKDD Den Haag (Lahey) sorumlusu): Nurettin KURU Kültür kolu: Hasan HATİP Basın ve yayın: Ali DELİ HASAN Yedek üye: Mustafa MUSTAFAYedek üye: Orhan KURU SALİH
GALERİ