ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete Atina’da Başbakan’la görüştü

19.05.2010
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete 15 Mayıs Cumartesi 2010 tarihinde Atina’da T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

T. C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan beraberinde 10 bakan ve 100’e yakın işadamı ile 14 – 15 Mayıs 2010 tarihlerinde Atina’ya gerçekleştirmiş olduğu bu önemli ziyareti esnasında Batı Trakya Türk Toplumundan gelen temsilcileri ile de görüşmesi Batı Trakya Müslüman Türklerinin davasının yanında olduğunu göstermiştir.

Bu görüşmelerde iki ülke arasında yapılan anlaşmaların Batı Trakya Müslüman Türk toplumuna olumlu yansıyacağını belirtilmiş, Batı Trakya’da çözüm bekleyen sorunlar da dile getirilerek önümüzdeki dönemde iki ülke başbakanı birlikte Batı Trakya’yı ziyaret edeceklerini belirtilmiştir.

Ayrıca bu toplantıda; azınlık davasında iki milletvekilinin seçmenlerinden aldıkları güçle sorunların giderilmesi konusunda çok büyük rol oynaması gerektiğini ve bu yönde bir an önce çalışmaları başlatmaları gerektiğini vurgulanmıştır.

İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ


İpsala’da etkinlik

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskçe Müftüsü Ahmet Mete, 16 Mayıs 2010 tarihinde Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'nda düzenlenen törene katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı'na teslim edilmek üzere, Mustafa Kemal Atatürk'ün Yunanistan'ın Selanik kentindeki evinden alınan toprak, 16 Mayıs 2010 tarihinde Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'nda düzenlenen törenle teslim alındı.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskçe Müftüsü Ahmet Mete’nin de katıldığı bu etkinlikte yaptığı konuşmada şunları dile getirmiştir:
“Batı Trakya Türkleri Müslüman olduğu kadar Türk, Türk olduğu kadar da Müslüman’dır.Onun için bizler tarih boyunca iki önderimizin varlığından söz edebiliriz.İslâm’ın Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s.) İslâm Önderimiz, Türklüğümüzün önderi de M. Kemal Atatürk’tür.” Ayrıca Batı Trakya Müslüman Türklerinin selâm ve sevgilerini buradaki tüm katılımcılara iletmiştir.

İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ


İTO Başkanı İskeçe Müftülüğü’nde

17 Mayıs 2010 Pazartesi günü İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyet İskeçe Müftülüğü'nü ziyaret etti.

İskeçe Müftülüğünü ziyaret eden heyet, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete tarafından karşılandı.

Yapılan anlamlı ve kısa görüşmede Müftü Ahmet Mete heyete, Müftülük'ün çalışamaları hakkında bilgi verdi. Bu görüşmede ayrıca güncel sorunlar hakkında karşılıklı fikir teatisinde bulunuldu.

İskeçe ziyareti kapsamında İ.T.O. Heyeti, Şahin köyünü ve İskeçe Türk Birliği'ni de ziyaret etme fırsatı buldu.

İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ
GALERİ