ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Kadın Platformu T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’ı makamında ziyaret etti

09.08.2010
Batı Trakya Kadın Platformu 6 Ağustos 2010 Cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bayan Sarnıç Sayın Başkonsolos’a eşlik etti.

Platform üyeleri Sayın Sarnıç’a bugüne kadar yapılan çalışmalar konusunda bilgi aktardı. Özellikle 2009 yılında yapılan Kermes konusuna değinen Platform üyeleri 2010 yılında da bir kermes düzenleyeceklerini ve bu kermesin gelirlerinin da hayır amaçlı kullanılacağını dile getirdiler.

Hatırlanacağı üzere 2009 yılında yapılan kermesten elde edilen gelirle Gümülcine (Komotini) Devlet Hastanesine bir ambulans alınması kararı alınmıştı. Kadın Platformu Sözcüsü Neriman Halil ambulansın siparişinin verildiğini en kısa zamanda hastane yetkililerine teslim edileceğini bildirdi.

Neriman Halil ayrıca, bu yıl yapılacak olan kermesten elde edilecek gelirin ise İskeçe halkının yararına kullanılacağını bildirdi. Halil “Özellikle kutsal Ramazan ayında yardımlaşma duygusu daha yoğun ortaya çıkmaktadır, kültürümüz gereği sosyal yardımlaşmaya önem veren bir milletiz, bu nedenle Ramazan dolayısıyla yapılacak her türlü, maddi ve manevi desteğe açığız. İnsanlarımızın faydalanabileceği her türlü malzeme yardımı veya manevi destek kermes organizatörleri tarafından memnuniyetle karşılanacaktır. Bu konuda kurum ve kuruluşların, bölgedeki işadamlarımızın veya bizlere yurt dışından destek vermek isteyen hayırseverlerin bağış ve yardımlarıyla Batı Trakya’ya özellikle de İskeçe bölgesine değerli bir hizmeti sunabiliriz. Kadın Platformu olarak bu güne kadar edindiğimiz tecrübeyle birlik içinde el ele verildiğinde her türlü çalışmanın daha kolay yapılacağını gördük. Bu nedenle bölgemiz veya bölge dışından tüm yerel yöneticilerin, sivil toplum kuruluşlarının, özellikle bölge halkının kermese desteğini bekliyoruz” dedi.

18 – 19 Eylül 2010 tarihinde İskeçe’de düzenlenecek olan Kermes’e maddi ve manevi destek vermek isteyenler 2541068885, 2531029705, 6977541190, 6945157260 numaralı telefonlara başvurabilirler.

Batı Trakya Kadın Platformu
GALERİ