ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

T.C. Selanik Başkonsolosluğu’na molotoflu saldırı

12.08.2010
12 Ağustos 2010 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu’na saldırı düzenlendi. Sabah saat 04.15’de kimliği henüz belirnemeyen kişi/ler Başkonsolosluğun bahçe duvarına Molotof kokteyli attılar. Saldırıdan sonra çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev ile aynı bahçede yer alan Başkonsolosluk’a yapılan saldırıyı Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yorgo Petalotis kınadı. Zaman’ın haberine göre Petalotis, Yunan Hükümeti’nin T.C. Selanik Başkonsolosluğu’nda görevli polislerin de güvenliğinin tehlikeye atıldığı saldırıyı kati şekilde kınadıklarını ifade etti.

Petalotis, nedenleri ne olursa olsun, bu tür eylemlerin kabul edilemez ve Yunanistan aleyhine olduğunu kaydetti. Toplumun bu tür eylemlere hoşgörüsü olmadığını vurgulayan Petalotis, saldırının sorumlularının yakalanarak adalete teslim edileceklerinin altını çizdi. Petalotis, Türk hükümetine bu kabul edilemez eylem için üzüntü duyduklarını dile getirdi. Petalotis, bu tip haksız girişimlerin aynı zamanda Yunanistan’a ve demokrasiye karşı olduğunu kaydetti. Toplumun söz konusu saldırılara sıfır tolerans gösterdiğini ifade eden Petalotis, sorumlu olanların tutuklanarak mahkemeye çıkarılacağını belirtti.

Saldırı ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “T.C. Selanik Başkonsolosluğu’na yapılan molotoflu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün evi ile aynı bahçede olan Başkonsolosluğa yapılan saldırı provokasyon olup ülkenin barışçıl bütünlüğünü tehdit etmektedir. Ancak Batı Trakya Türk Azınlığı, böylesi provokasyonlardan uzak durarak ülkesinde, Yunanistan’da, çoğunluk ile barış içinde bir arada yaşamakta ısrarlıdır” açıklamasında bulundu.