ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

KINAMA

17.08.2010
Gümülcine’deki Poşpoş mezarlığı geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğramıştır. Hak’kın rahmetine kavuşmuş olan soydaşlarımıza ait mezar taşları tahrip edilerek ve mezarlık duvarlarına yazı yazılmak suretiyle yapılan saldırı, Batı Trakya Türklerine geçmişte vuku bulan benzer saldırıları hatırlatmıştır.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu bu çirkin saldırıyı şiddetle kınamaktadır. Saldırı sonrasında Gümülcine’deki Poşpoş ve Kalkanca mahallelerindeki soydaşlarımızın haklı infialine yetkililerin kulak vermesini beklemekteyiz. Mezarlığa yapılan bu çirkin saldırıyı tüm Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu’na yapılmış bir saldırı olarak görmekteyiz. Bu tür saldırılar Batı Trakya’da yaşayan Türklerle, Yunanlılar arasına nifak tohumları ekmeye yönelik çirkin eylemlerdir. Buna karşın, halkımızın tepkisini anlayışla karşılamakta, bunun yanısıra soydaşlarımızın tahriklere kapılmamalarını ve soğukkanlılıklarını korumalarını tavsiye ederiz.

Mezarlığa yapılan çirkin saldırıyı bir kez daha şiddetle kınar, sözkonusu saldırının faili meçhul saldırılar zincirinin, yeni bir halkası olmamasını beklediğimizi vurgulamak isteriz. Batı Trakya Türk Azınlığı, Poşpoş mezarlığına yapılan saldırının sorumlularının bir an önce yakalanarak, adalete teslim edilmelerini beklemektedir.

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU
GALERİ