ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gümülcine’de GAT 17. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

17.08.2010
16 Ağustos 2010 tarihinde Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) 17. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilmiştir. Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde gerçekleştirilen olağan genel kurulda yeni yönetim kurulu belirlenerek İrfan Çakır, GAT Yönetim Kurulu Başkanı görevine getirilmiştir.

Olağan Genel Kurul’da Divan Kurulu Başkanlığı’na Ahmet Ahmetoğlu, Divan Kurulu Sekreterliği’ne Defne Kasapoğlu ve Özge Salim seçildi. GAT Başkanı Olcay Hüseyin, 2009-2010 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler ile bu dönemde yaşanan gelişmeleri üyelere aktardı. Olağan Genel Kurul’da, Divan Kurulu Başkanı Ahmet Ahmetoğlu, BTAYTD Başkanı Mustafa Katrancı, BTAYTD GAT’den Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Bülent Salih ve Gümülcine Belediyesi Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu üyesi Hasan Hasan öğrencilere yönelik konuşma gerçekleştirdiler.

GAT’nin yeni başkanı İrfan Çakır oldu

Konuşmaların ardından dokuz kişiden fazla adayın olmaması nedeni ile seçime gidilmeden 9 kişilik yönetim kurulu belirlendi. Devamında 9 kişiden oluşan yönetim kurulu üyelerinin gerçekleştirdikleri toplantı sonucunda görev dağılımı aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir:

Başkan: İrfan Çakır
Başkan Yardımcısı: İsmail Molla
Başkan Yardımcısı Tanju Yakupoğlu
Genel Sekreter: Sevilay Kara İbrahim
Kasadar: Ercan Nizam
Sportif Faaliyetler Sorumlusu: Erhan Molla
Teşkilatlar Sorumlusu: Mehmet Ahmet
Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu: Batuhan Halil Malkoç
Kültürel Faaliyetler Sorumlusu: Zerrin Celil

Kasım 1988’da Mehrikoz nahiyesinin Karadere köyünde dünyaya gelen İrfan Çakır, Şapçı bölgesinin Kurcalı köyünde ikamet ediyor. Babası öğretmen olan İrfan Çakır, eğitimine babasının atandığı köylerde devam etti. Şapçı Çift Kültürlü İlkokulu’ndan mezun olan Çakır, ortaokul ve lise eğitimine Şapçı Çift Kültürlü Ortaokulu ve Lisesi’nde devam etti. 2006 yılında İonia Üniversitesi Enformatik Bölümü’nü kazanan İrfan Çakır, Korfu Adası’nda öğrenimine devam ediyor. GAT Asbaşkanı olarak görev yapan İrfan Çakır, 3 binden fazla kişinin katıldığı 1. GAT Gençlik Festivali’nin düzenlenmesinde önemli bir rol üstlendi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının duyurulmasında aktif bir rol oynayan Çakır, 2009 yılında Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Azınlıkları Federal Birliği (FUEN) 60. Yıldönümü Kongresi’nde Batı Trakya Türkleri delegasyonunda yer aldı.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak İrfan Çakır’a yeni görevinde başarılar dileriz. İrfan Çakır döneminde GAT’ın daha büyük başarılara imza atmasını dileriz.
GALERİ