ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Lahey’de Batı Trakya Türk’leri bayramlaşma töreni

13.09.2010
Hollanda’nın değişik bölgelerinde ikamet etmekte olan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensupları, Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenmiş olan bayramlaşma töreninde buluştular. Merkezi Rotterdam’da bulunan Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Den Haag (Lahey) şehrinde bulunan dernek lokalinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katılmış olan Batı Trakya Türk’lerinin birbirleriyle bayramlaşmalarının ardından, tatlılar yendi, sohbetler edildi ve Batı Trakya’daki bayramlar yad edildi.

Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim EMİN, bayramlaşma töreni vesilesi ile kısa bir değerlendirme konuşması yaptı. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensuplarının, Türk İslam Dünyası’nın ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayram’ını kutlayarak konuşmasına başlayan İbrahim EMİN, dernek Yönetim Kurulu olarak Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensuplarının birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bir araya gelerek kültürlerini yaşatmalarına büyük önem verdiklerini ifade etti. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensupları için önem arz eden günlerde Batı Trakya Türk’lerini bir araya getiren etkinlikler düzenlemeye son derece özen gösterdiklerini belirten EMİN, bu güne kadar düzenlemiş oldukları 29 Ocak’ları anma günlerinde, bayramlaşma törenlerinde ve İftar sofralarında Hollanda’daki Batı Trakya Türk’lerinin büyük çoğunluğunun bir araya geldiğini söyledi. Bu etkinliklerden sonuncusunun Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde yaklaşık olarak 300 kişinin katılımı ile 04-Eylül-2010 Cumartesi günü Den Haag (Lahey) şehrinde düzenlenmiş olan İftar sofrası olduğunu vurgulayan EMİN, bu etkinliklerin düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve Hollanda’daki Batı Trakya Türk’lerinin büyük çoğunluğunun bir araya geldiği etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.

Batı Trakya Türk Azınlık Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet METE, Rodop Milletvekili Ahmet HACIOSMAN, İskeçe Milletvekili Çetin MANDACI, Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim ŞERİF, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Başkanı Mustafa ALİ ÇAVUŞ, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet KARA ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray HASAN ile Ramazan Bayramı tebriği vesilesiyle görüştüğünü belirten İbrahim EMİN, Azınlık temsilcilerine Hollanda’daki Batı Trakya Türk’lerinin bir araya geleceği bir bayramlaşma töreni düzenlediklerini ilettiğini ifade etti. Görüşmüş olduğu Azınlık temsilcilerinin Hollanda’daki Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensuplarının Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerle kutladıklarını belirten EMİN, Azınlık temsilcilerinin Hollanda’daki hemşerilerine selamlarını ilettiklerini ifade etti.

Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim EMİN’den sonra söz alan dernek Sekreteri Mustafa YUSUF, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensuplarının, Türk İslam Dünyası’nın ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayram’ını kutladı. 28-Ağustos-2010 tarihinde Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından başlatılmış olan “PAKİSTAN’A YARDIM KAMPANYASI” na Hollanda’daki Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensuplarının yoğun ilgi gösterdiklerini belirten YUSUF, bu bayramlaşma töreni vesilesi ile tüm hemşerilerini bir kez daha “PAKİSTAN’A YARDIM KAMPANYASI” na katılmaya davet etti.

Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği
GALERİ