ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya’nın umudu Türk işadamları...

17.01.2011
ABTTF: Yunanistan’daki derin kriz ortamında Türk işadamlarının Batı Trakya’ya yatırım yapmaları buradaki Türkler için can simidi olacaktır.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Yunanistan Odalar Birliği ve Yunanistan Girişimciler Federasyonu tarafından 14-15 Ocak 2011 tarihlerinde Gümülcine’de düzenlenen “Türkiye-Yunanistan II. Bölgesel İş Forumu”na Türkiye’den Marmara Bölgesi, Yunanistan’dan ise Batı Trakya ve Selanik bölgesi ağırlıklı olmak üzere yaklaşık 500 işadamı katıldı. Katılımın çok yüksek olması dikkat çekti.

Türk işadamlarının Yunanistan’da gerçekleştirebileceği yatırımlar ve işbirliği olanaklarının ele alındığı forumda, tarım ürünleri, makina ve ekipmanlar, zirai ilaçlar, inşaat ve inşaat malzemeleri, gıda sanayi, hayvan, süt ürünleri, unlu mamuller ve turizm başlıkları ön plana çıktı.

Forum kapsamında temaslarda bulunan T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Aris Yannakidis ile biraraya geldi ve Gümülcine Belediye Başkanı’nın öğle yemeğine katıldı. Ergün, Batı Trakya Türklerinin temsilcileriyle ise Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde bir toplantı gerçekleştirdi.

Türkiye-Yunanistan II. Bölgesel İş Forumu’nu değerlendiren Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Hapiboğlu;

“Batı Trakya bölgesinde Yunanistan ortalamasının üzerinde bir işsizlik hüküm sürerken ve krizin Gümülcine Organize Sanayi Bölgesi’nde pek çok işyerinin kapatılmasına neden olduğu bir ortamda Türk-Yunan Bölgesel İş Forumu’nun 2.’sinin düzenlenmesi büyük bir önem taşımaktadır.

Türk yatırımcının bölgeye gelmesinden her iki taraf da kazançlı çıkacaktır. Ancak hiç kuşkusuz, Türk işadamlarının Yunanistan’daki derin kriz ortamında Batı Trakya’ya yatırım yapmaları yıllardır siyasi, sosyal ve ekonomik olarak geri bıraktırılmaya çalışılan Batı Trakya Türkleri için can simidi olacaktır.” dedi.

* Fotoğraf: Birlik Gazetesi
GALERİ