ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Milletvekilleri Mandacı ve Hacıosman'dan destek açıklaması

24.02.2011
Son dönemde Azınlık basınımızdan Gündem ve Millet gazetelerine verilen ağır tazminat cezaları hepimizin malûmudur. Demokratik bir ülkede böyle ağır para cezalarının verilmesi hepimizi derinden üzmektedir. Bizler de azınlığın iki milletvekili olarak Millet ve Gündem gazetelerinin başlattığı “Azınlık basınına ÖZGÜRLÜK” kampanyasını destekliyoruz.

Verilen cezalar ülke basın tarihinde bir örneği olmayan cezalardır. Bu konuda Azınlık basının başlattığı kampanyayı sonuna kadar destekleyeceğiz ve bu konuda kendi üzerimize düşen ve yapmamız gereken ne varsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Azınlığımızın basın özgürlüğünü kısıtlayacak kararlar karşısında suskun kalınamaz. Cezalar çok ağır ve yerel azınlık gazetelerinin imkânları da ortadadır. Bu tazminatların altından kalkmaları imkânsızdır. Bunun makul bir tarafı yok. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Ümit ederiz ki adalet yerini bulsun.

Burada şunu da belirtmek isteriz ki, keşke Millet ve Gündem gazeteleri ile birlikte kendisine de dava açılan, ancak daha sonra Hara Nikopulu’dan özür dileyen ve hatta onu haklı gösteren bir açıklama yayımlayan Birlik gazetesi sahibi İlhan Tahsin, böyle bir hatayı yapmamış olsaydı. Onun bu hareketinin bu mücadeleyi zora sokmuş olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bunlar tasvip edilecek hareketler değildir. Böyle mücadele olmaz.

Bizler iki milletvekili olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Basınımızı tabii ki sahipsiz bırakmayacağız. Şimdi herkes bu olaya sahip çıkmalıdır. Bu olaya duyarsız kalmak, arkadaşları yüzüstü bırakmak, olmaz. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır ki, tek yumruk düzgün bir hak arama mücadelesi yapılsın.


İskeçe PASOK Milletvekili Çetin MANDACI
Rodop PASOK Milletvekili Ahmet HACIOSMAN
GALERİ