ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

BATI TRAKYA TÜRK KADINLARININ BAŞARISI DAĞLARI DELDİ, BÜYÜK DERBENT’TEKİ KERMES BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

21.03.2011
Batı Trakyalı Türk Kadınlarının başarısı dağları deldi. Büyük Derbent köyü kadınlarının köy camisi yararına düzenledikleri kermes başarıyla gerçekleşti. Rodop ve Meriç (Evros) genelinden katılımın memnuniyet verici olduğu Kermese, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Berin Okur, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Meriç (Evros) İli Başkan Yardımcısı ve Güney Meriç Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (B.T.T.Ö.B.) Başkanı Sami Toraman, Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ali Pencal, Rodop-Evros İlleri Selanik Pedagoji Akademisi Mezunları Derneği (S.Ö.P.A.) Başkanı Mehmet Derdiman, Seyyid Ali Sultan Dergahı Koruma Vakfı Başkanı Ahmet Karahüseyin, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Kadınlar Kolu Başkanı Dr. Nejla Çavuş, Gümülcine Türk Gençler Birliği Kadınlar Kolu Başkanı Elmas Hüsmenoğlu, G.A.T. Başkanı İrfan Çakır ve çok sayıda Batı Trakya Türkü’nün katılması birlik beraberlik mesajı verdi.

Büyük Derbent kadınları kendilerinin hazırladıkları, esnaf ve sanatkardan topladıkları eşyaları ve yiyecekleri satarak camilerine katkı sağladılar.
Büyük Derbent köylüleri tarafından misafirler onuruna verilen yemekte Muavin Konsolos Berin Okur, davetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve köy halkına teşekkür etti.
Misafirler daha sonra da hep birlikte köyün camisi ve okulunun yer aldığı yoldan yürüyerek kısa bir köy turu yaptılar.
Günlerce fanatik Yunanca basını tarafından eleştirilen bir kermes daha başarıyla sonuçlandı. Halkımızın cami gibi kutsal mekanlara gösterdiği saygı ve ilgi bir kez daha ispatlanmış oldu.


Kaynak: Birlik Gazetesi