ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

¨Eşitliğe İlk Adım¨ Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu'ndan Gümülcine Belediye Meclisi 2011 yılı bütçesine ilişkin açıklama

04.04.2011
31 Mart Cuma günü Gümülcine Belediye Meclisi 2011 yılı bütçesini görüşmek üzere toplanmıştır.

Sunulan bütçeyi ¨Eşitliğe İlk Adım¨ listesi olarak onaylamadığımızı ve red oyu kullandığımızı kamuoyuna duyururuz.

Bize sunulan bütçe taslağının bölgemiz için kalkınma yönünde herhangi bir, ilerleme sağlamayacağını ve bölge halkına çok vaadedilen değişiklikleri getirmeyeceğini gördük.

¨Eşitliğe İlk Adım¨ listesi olarak söz alıp 2011 bütçesinde yeni okullar, sağlık hizmetleri, bölgemize yeni yatırımlar, turizm, esnafın ve çiftçinin desteklenmesi ve belediyeye kalkınma sağlayabilecek yeni programlar olması gerektiğini belirttik. Bir daha yeni şehir planına kuşkulu baktığımızı tekrarladık.

Memurun ve işçinin maaşlarının yanısıra, seçilmişlerin yüksek maaşlarının da yer aldığı 2011 bütçe taslağının bundan önceki yönetimlerin bu konuda hazırlamış olduklarından pek farklı olmadığını gördük.Aradaki fark sadece ülkemiz Yunanistan’ın içinde bulunduğu ve günden güne durumların daha da zorlaşmasına sebep olan ekonomik krizden dolayı vatandaşların hak ettiklerinden yapılan kesintilerdir. Bu şartlar altında hükümetin Kallikratis programını da uygulamaya geçirmesinin zor olduğunun bilincindeyiz. Ancak herkesin fedakarlık yapması gerektiğini vurgulayarak meclis toplantısında yaptığımız öneri, Belediye Başkan Yardımcılarının ve Başkanların maaşlarının kesintiye uğraması yönündeydi. Böylece bütçe taslağında yazılı olan yüksek rakamlarla halkı tahrik edeceklerine,bu harcamalar başka yönde vatandaşa hizmet için kullanılabilirdi.

Belediye Başkanının verdiği bilgiden, en nihayet Gümülcine Belediyesinin borçlarının 15 milyon Euro olduğunu ve bankadan alınmış bulunan 5 milyon Euroluk bir kredinin bulunduğunu öğrendik. Yine Belediye Başkanı çok sayıda varlıklı kişilerin belediyeye olan borçlarını uzun yıllardan beri ödemediklerini ve amacın onlardan bu paraları almak olduğunu vurguladı.Biz de zor durumda bulunan esnafa, çiftçiye ve düşük gelirli vatandaşlara ödeme yardımı yapılmasını talep ettik. Bunun üzerine bir önceki yönetimin Belediye Başkan Yardımcısı Nalbantis bizim yasadışı hareketleri ve kanunsuzluğu mu desteklediğimizi sordu. Biz de bunun üzerine hiçbir zaman kanunsuzluğun taraftarı olmadğımızı, fakat varlıklı borçlulara yıllardır neden bu kadar toleranslı davranıldığını sorduk ve aynı toleransın zor durumda bulunan esnaf ve çiftçiye gösterilmesini istedik.

Batı Trakya Türk Azınlığı mensupları olarak her zaman ülkemiz Yunanistan’ın yasalarına saygılı, vergilerimizi ödeyen, vatan borcumuzu yerine getiren, belki de Avrupa ve Balkanlar’da yaşayan en uysal ve dürüst bireyleriz.


¨Eşitliğe İlk Adım¨ Listesi Başkanı
Sibel Mustafaoğlu
GALERİ