ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

BTTADK'dan açıklama

05.04.2011
4 Nisan 2011 günü yapılan toplantıda aşağıdaki açıklamanın yapılmasına karar verilmiştir:


1) Azınlık eğitimi uluslararası anlaşmalarla ve yasalarla teminat altına alınmış özerk bir yapıya sahiptir.
2) Ülkemiz Yunanistan’daki idari reform gerçekleştirme amacıyla gerçekleştirilmekte olduğu “KALIKRATIS” programı çerçevesinde başta yerel yöneticilere verilen yetkiyle eğitim verimliliğinin arttırılması, ekonomik tasarruf sağlanması amacıyla birçok alanda değişiklikler yapılmakta ve çeşitli önlemler alınmaktadır.
3) Geçtiğimiz günlerde “KALIKRATIS” planıyla Yunanistan çapındaki Yunanistan devlet okullarının birleştirilmeye (bir kısmı kapatılmaya) tabi tutulduğu bilinmektedir. Bahsekonu okulların devlet okulu olması hasebiyle bunda yasal bir sorun olmadığı değerlendirilmektedir. Ancak, Batı Trakya’daki Azınlık okulları ile ilgili olarak aynı şeyi söylemek mümkün değildir.
4) Reformların devlet tarafından tek taraflı değil, Yunanistan vatandaşı azınlık fertleri olarak gösterdiğimiz duyarlılık çerçevesinde alacağımız kararlar doğrultusunda gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Önümüzdeki süreçte Azınlığın kurum ve kuruluşlarını muhatap alıp diyalog yoluna gidilmesi ve bu çerçevede görüşme yapılmasını talep etmekteyiz.


BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU
GALERİ