ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Muratlı Köyü Camii mevlit töreni ile hizmete açıldı

12.04.2011
10 Nisan 2011 tarihinde Maronya-Şapçı Belediyesi’ne bağlı Muratlı (Mirana) Köyü Camii’nde mevlit töreni düzenlendi. Osmanlı İmparatorluğu döneminden izler taşıyan ve 2008 yılından bu yana köy halkı tarafından restore edilen Muratlı Camii, mevlit töreni ile yeniden hizmete açıldı.

Cami köy halkı tarafından restore edildi

Açılış töreni dolayısı ile okutulan mevlide T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Fatih Akarca, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Maronya-Şapçı Belediye Başkanı Ilias Ionakis ve Başkan Yardımcısı Orhan Mustafa’nın yanı sıra Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcıları Rıdvan Molla İsa ve Mehmet Devecioğlu, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, BAKEŞ Başkanı Galip Galip, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş katıldılar. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, açılış töreni dolayısı ile okutulan mevlite katılmak üzere Almanya’dan Batı Trakya’ya giderek törene katıldı.

Batı Trakya’nın diğer köylerinden pek çok kişinin katıldığı açılış töreninde mevlidin ardından Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Fatih Akarca, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman ve ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu birer konuşma yaparak köy halkını tebrik ettiler. Başkan Habipoğlu, “Köyümde, köylülerimle, akrabalarımla, komşularımla birlikte böyle güzel bir törende birlik beraberlik içinde olmak üzere Almanya’dan geldim. İyi ki gelmişim; gerçekten bu birlik beraberliği görmek güzel bir duygu. Emeği geçen köylülerimi ve tüm herkesi kutluyorum; kendilerine vermiş oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından hep birlikte öğle namazı kılındı. Öğle namazının ardından mevlide katılanlara köy halkı tarafından geleneksel etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.
GALERİ