ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa’ya yönelik siyasi linç girişimi

23.05.2011
Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa’nın 8 Mayıs 2011 tarihinde Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Merkezi 52. Olağan Genel Kurulu’na katılması ile ilgili olarak Gümülcine Belediyesi Spartaküs Listesi Başkanı Dapergolas’ın sözleri karşısında Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa’ya destek büyüyor.

12 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilen Gümülcine Belediye Meclisi toplantısında Spartaküs Listesi Başkanı Dapergolas, Rıdvan Molla İsa’nın BTTDD Genel Merkezi 52. Olağan Genel Kurulu’na katılması konusunu gündeme getirmiş, “Yunanistan’ı dünya çapında kötüleyen, Bozkurtlarla işbirliği yapan bir kuruluşun etkinliğine” Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa’nın katılmasını eleştirmiştir. Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa ise BTTDD Genel Merkezi’nin 52. Olağan Genel Kurulu’na Belediye Başkan Yardımcısı sıfatı ile değil bireysel olarak katıldığını ve gitmeden önce belediye başkanından izin aldığını ifade etti.

BTTDD Genel Merkezi: Yunan halkının milli duygularını istismar ediyorlar

Eşitliğe İlk Adım Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Belediye Meclisi’ne üye kişilerin katılacağı etkinlikler için belediye meclisinden öncesinde izin alması gerektiği yönünde bir karar bulunmadığını ifade etmekle birlikte belediye meclis toplantılarının ulusal sorunları çözme yeri değil kendilerine oy verenlerin sorunlarını çözme yeri olduğunu söyledi. 20 Mayıs 2011 tarihinde BTTDD Genel Merkezi bir basın açıklaması yayımlayarak Rıdvan Molla İsa hakkında yürütülen siyasi linç girişiminin aynı zamanda derneği karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü belirtti. Bu tür yaklaşımların amacının öncelikle Türk-Yunan dostluğunu engellemek olduğunu söyleyen BTTDD Genel Merkezi, bugün Rıdvan Molla İsa’ya saldıranların dün olduğu gibi bugün de Yunan halkının milli duygularını istismar ederek kendilerine toplumda yer edinme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Habipoğlu: Batı Trakya Türk Azınlığı bu tür oyunlara gelmeyecektir

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa’nın BTTDD Genel Merkezi’nin 52. Olağan Kongresi’ne katılmasının bugün tartışılıyor olması oldukça üzücü… Rıdvan Molla İsa’nın, Türkiye’de yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Olağan Genel Kurulu’na katılmasında ne gibi bir kötülük olabilir? Bu düşünce Batı Trakya Türk Azınlığı’nı ülkenin ulusal bütünlüğüne yönelik bir tehdit olarak gören düşüncesinin bir yansıması… ABTTF olarak Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa’nın destekçisiyiz. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının çözümü için yerel düzeyde çaba gösteren Rıdvan Molla İsa’ya yönelik siyasi linç girişiminin asıl amacının hepimiz farkındayız. Ancak Batı Trakya Türk Azınlığı bu tür oyunlara hizmet etmeyecektir” açıklamasında bulundu.
GALERİ