ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 16. yılında özel bir tören ile anılacak

20.07.2011
24 Temmuz 1995’te geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 16. yıldönümünde Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi tarafından düzenlenen tören ile mezarı başında anılacak. Anma törenine Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu ile yaz tatili dolayısı ile Batı Trakya’da bulunan ABTTF Yönetim Kurulu üyeleri ve ABTTF üyesi derneklerin yöneticileri de iştirak edecek.

Anma törenine ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da katılacak

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın lideri ve DEB Partisi’nin kurucu üyesi Dr.Sadık Ahmet için 24 Temmuz Pazar günü Gümülcine Kahveci Mezarlığı’nda bulunan kabri başında saat 17.30’da düzenlenecek anma töreninin ardından saat 19.30’da Gümülcine Eski Camii’de Mevlid-i Şerif okutulacak. Saat 21.00’de DEB, yurtdışından gelen konuklar onuruna bir akşam yemeği verecek. Akşam yemeğinin ardından saat 23.00’te Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) tarafından Champianato Halı Saha Tesisleri’nde 3. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası Final Maçı ve Ödül Töreni gerçekleştirilecek.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın lideri… Ölümünün 16. yılında Batı Trakya’da Dr. Sadık Ahmet’in anma törenine katılacağım için büyük bir onur duyuyorum. Törene yaz tatili dolayısıyla Batı Trakya’da olan dernek yöneticisi arkadaşlarım da iştirak edecek. Dr. Sadık Ahmet’in açtığı yolda ilerleyen Batı Trakya Türkleri olarak onu hasretle ve dualar ile anacağız. Kabri başında düzenlenecek törenin ardından Gümülcine’de Eski Camii’de okutulacak Mevlid-i Şerif’e katılacağız, onun için dua edeceğiz. Akşam ise Dr. Sadık Ahmet’in onuruna düzenlenecek futbol turnuvasında Batı Trakya Türkleri olarak yine bir arada ve dayanışma içerisinde olacağız” açıklamasında bulundu.
GALERİ