ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği heyeti Bakan Faruk Çelik'i makamında ziyaret etti

18.10.2011
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği heyeti çalışma izinlerinde yaşanan sorunlara köklü çözüm bulabilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nı makamında ziyaret etti. Hakgüder, Bakan Faruk Çelik'i Batı Trakya'ya davet etti.

Faruk Çelik: "Yaşanan sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışacağız"


Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av.Burhaneddin Hakgüder başkanlığında, İkinci Başkan Op.Dr.Erol Kaşifoğlu , Teşkilat Başkanı Ahmet Koç, Genel Başkan Yardımcısı Musa Yurt, Yönetim Kurulu Üyesi Levent Gür, Eski Genel Başkan ve BATEV Başkanı Selahattin Yıldız, Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse, Bursa Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü Başkanı Necati Yusuf, B.T.T.D.D eski şube yöneticisi ve Ak Parti Bursa İl Genel Meclis Grup Başkanı Ahmet Er'den oluşan heyetle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’i 13.10.2011 tarihinde makamında ziyaret ederek son zamanlarda çalışma izinleri başta olmak üzere Batı Trakya Türklerinin Türkiye'de yaşadıkları sorunları içerir rapor ve çözüm önerilerini Sayın Faruk Çelik'e takdim etti. Bu ziyarette B.T.T.D.D eski şube başkanı ve Bursa Milletvekili Sayın Hakan Çavuşoğlu' da hazır bulundu.

Son dönemde Batı Trakya Türklerinin Türkiye'deki çalışma izinleri konusunda yaşadıkları sorunlarla ilgili ayrıntılı rapor hazırlayan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi yaşanan sıkıntının çözümü konusunda geçici ve kalıcı çözüm önerilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik ile paylaştılar ve bu konuda ki ayrıntılı bir raporu kendilerine takdim ettiler.

Bunun yanında Türkiye'de öğrenim hayatlarına devam eden Batı Trakya’lı öğrencilerin Genel Sağlık Sigortasından yararlanmada yaşadıkları sıkıntıların da bir an önce giderilmesinin gerektiğini belirten Hakgüder, iki ülke arasında sosyal güvenlik alanında hizmet aktarımlarının gerçekleşebilmesi için ikili anlaşmaların yapılacak ikili görüşmeler neticesinde hayatiyete geçmesinin önemine binaen atılması gereken adımların aciliyetini ve gerekliliğini vurguladı.

Konulara vakıf olan Sayın Bakan yaşanan sıkıntıların takipçisi olacağını ve bu sorunlara kısa sürede çözüm getirmek için çalışacaklarını belirtti. Çelik, "değer yargıları hiçbir zaman bozulmayan Batı Trakya Türkleri adına B.T.T.D.D.'nin bu mücadelede her zaman ön planda olduğu ve bunu takdirle izlediğini" belirtti. B.T.T.D.D.'nin her zaman destekçisi olacaklarını güzel işlere imza attığını belirtirken, "tarafınızdan yürütülen bu mücadelede Batı Trakya Türklerinin hak ve hukukunun korunması konusunda elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız, meşru zeminlerde hak aranması sırasında da her zaman B.T.T.D.D.'nin yanında olacağız" dedi.

Son derece olumlu ve sıcak bir havada geçen ziyarette Bakan Çelik öncelikli olarak çalışma izinleri konusunda yapılacak çalışmalar ve verilen raporlar doğrultusunda kısa vadede çözümlerin sağlanması konusunda gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına çalışılacağını belirtti. Bakan Çelik, Genel Başkan Hakgüder tarafından Batı Trakya Türkleriyle kucaklaşmak üzere Batı Trakya'ya davet edildi. Genel Başkan Hakgüder'in bu teklifine son derece sıcak yaklaşan Sayın Çelik en kısa sürede bu ziyareti gerçekleştirmekten son derece mutlu olacağını ve heyetin bu davetlerinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti.


Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD)
GALERİ