ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

BTTDD Gençlik Kolları Genel Kurulu büyük coşku ile gerçekleştirildi

15.12.2011
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi Gençlik Kolları Olağan Genel Genel Kurulu 10 Aralık 2011 Cumartesi günü büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Genel Merkezde yüz elli’nin üzerinde gencin büyük coşkusu ile gerçekleştirilen Genel Kurula 2.Başkan Op.Dr.Erol Kaşifoğlu, Genel Sekreter Av.Necmettin Hüseyin, Gençlik Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uzm.Fzt.Adnan Apti, Genel Sekreter Yardımcısı Lütfi Bodur ve Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük katıldı. Genel Kurulun açılış konuşmasını mevcut Gençlik Kolları Genel Başkanı Rıdvan Molla yaptı. Açılış konuşması sonrasında oluşturulan divan başkanlığına Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük, divan üyeliklerine Duygu Tüzümen, Rukiye Kantar ve Ferhat Mehmet önerilerek oy birliği ile seçildiler. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunarak mevcut yönetimin başkanı Rıdvan Molla’ya yeniden söz verildi. Kendi dönemi ile ilgili faaliyetleri ve yeni dönemde yapılması gerekenleri özetleyen konuşması sonrasında destek veren herkese teşekkürlerini sunarak, Genel Merkez yönetim kurulu adına konuşma yapmak üzere 2.Başkan Op.Dr.Erol Kaşifoğlu’na sözü devretti.

Kaşifoğlu, Gençlik Kolları Genel Kurulunda yaptığı konuşmada; Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin gençlere yönelik projelerinin 2004 yılında Av.Burhaneddin Hakgüder’in genel başkanlığı döneminde en üst seviyeye çıkarılarak uygulamaya konulduğunu, bu projenin kendi genel başkanlığı döneminde de önemle üzerinde durularak devam ettirildiğini belirtti. Bu projenin doğru proje olduğunun göstergesinin genel kurula katılan geçlerin sayısı ile birlikte gösterdikleri ilgi ve hassasiyet olduğunu söyledi. Bundan duyduğu memnuniyeti belirterek devam ettiği konuşmasında; Batı Trakya Türk Gençliği'nden ailelerin tek beklentilerinin başarılı olmaları, bunun ailelerine verebilecekleri en büyük mutluluk olduğunu belirtti. Bunun yanında Batı Trakya Türk Toplumuna hizmetin esas olduğunu, bunun yolunun da akademik kariyer yapmaktan, nihayetinde davamıza sahip çıkmaktan, davamıza hizmet etmekten geçtiğini ifade etti. Gençlere aralarına nifak tohumları sokmak isteyenlere fırsat vermemelerini ısrarla tavsiye eden Op.Dr.Erol Kaşifoğlu; Dedeağacı, Gümülcinesi, İskeçesi, ovası, yakası, balkanı, kuzeyi, güneyi ile Batı Trakya'nın bir bütün olduğunu, demokraside eleştirilerin olmasının, fikir ayrılıklarının olmasının yadsınamaz gerçekler olduğunu, bunların saygı kuralları içerisinde yapılması gerektiğini, gençlerin birbirlerine karşı kırıcı eleştirilerde bulunmamalarını, kendilerinin de kırıcı ve bölücü düşünceleri tasvip etmediklerini belirtti. Geleceğimizin gençler olduğunu ifade eden Kaşifoğlu, gençlerin gerçekleştirecekleri tartışma ve beyin fırtınaları sonunda doğruyu bulacaklarını, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, aralarına ayrımcılık tohumlarının ekilmesine müsaade etmeden davamıza daha iyi hizmet edeceklerine olan inancını belirtti. Genel merkez gençlik kolları genel kurulunun başarılı geçmesi dileklerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Söz almak isteyen gençlerin konuşmalarının ardından genel kurulda seçimlere geçildi. Aday olan tek liste yapılan oylama sonucu oy birliği ile yeni dönemde Emre Abdullah başkanlığında göreve getirildi. Genel Başkan Emre Abdullah genel kurula katılanlara hitaben kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Gençlik Kolları Yönetim Kurulu yaptığı ilk toplantısında görev bölümünü aşağıdaki şekilde gerçekleştirdi.

GÖREV BÖLÜMÜ

Emre ABDULLAH – Genel Başkan
Hüseyin KOÇ - As Başkan
Gülsün HALİL - As başkan
Şükriye ALİHOCA - Genel Sekreter
Fatih KARA AHMET - Genel Sekreter Yardımcısı
Emine HASAN - Veznedar
Erhan APTİ - Teşkilat Başkanı
İsmail ÖMER KAHYA - Teşkilat Başkan Yardımcısı
Ümit HALİL İBRAM - Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı
Erkan MEHMET - Kültürel ve Sosyal Faaliyetlerden ve Eğitimden Sorumlu Bşk. Yrd.
Enes HASAN KAHYA - Kültürel ve Sosyal Faaliyetlerden ve Eğitimden Sorumlu Bşk.Yrd.
Muzaffer MUSTAFA - Diğer Gençlik Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı
Duygu MANAFOĞLU - Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Merkezi
GALERİ