ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gümülcine Belediyesi’ne temizlik personeli alımı

19.01.2012
Gümülcine Belediye Meclisi’nin 2011 yılındaki son toplantısında belediyenin temizlik işlerine alınması planlanan 30 kişilik personelin iki aylık sözleşmelerle istihdam edilmesi karara bağlandı.

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu yaptığı açıklamada, “Gümülcine Belediyesi’nde şu an çalışan temizlik personelinin sözleşmeleri ocak ayı sonlarında sona ermektedir. Umarız geçen yıl olan aksilikler bu yıl yaşanmaz ve yeni personel alımı gerçekleşir. Hatırlanacağı üzere geçen yıl temizlik işleri personeli alımı uzun bir süre gecikmiş ve sokaklar ve caddeler çöp yığınlarıyla dolup taşmıştı. İnsan sağlığına son derece zarar veren ve kötü görüntülere sebep olan bu durum inşallah bu yıl tekrarlanmaz. Meclis toplantısında konuşulan sekiz aylık sözleşmeler için başvuru yapıldığı Belediye Yönetimi tarafından belirtilmiştir. Ancak şu ana kadar İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili bir gelişme yoktur. Mevcut ekonomik kriz döneminde iki aylık gibi kısa bir süre de olsa bu tür işler, uzun zaman işsiz olan aileleri az da olsa rahatlatacaktır. Maalesef bölgemiz işsizlik oranlarında ön sıralarda yer almaktadır. Temennimiz işe alınacakların adaletli bir şekilde seçilmeleri yönündedir. Eşitliğe İlk Adım Listesi olarak bu konuda yardımcı olmaya hazır olduğumuzu belirtiriz.” ifadelerini kullandı.

Gümülcine Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen ve belediyenin sosyal hizmetlerinde çalışmak üzere 370 kişinin alınması amacıyla yapılan başvuruların 500 kişi için onaylandığı ve Şubat ayı içinde bu başvuruların yapılacağını da duyduklarını belirten Sibel Mustafaoğlu bahsekonu kadroya ancak Devlet Memuru Seçme Sınavları (ASEP) ile personel alınacağını kaydetti.

Sibel Mustafaoğlu, “Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak halkımızı bilgilendirmeyi ve mümkün olduğu kadar çok kişinin istihdam edilerek bu imkânlardan faydalanmasını sağlamayı görev olarak bilmekteyiz.” dedi.


“Eşitliğe İlk Adım” Listesi
GALERİ