ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi: Kırmahalle ilkokulundaki sorun bir an önce çözümlenmeli

21.02.2012
Öğrenciler eski kahvehanede eğitim görmekteler!!!

Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi 17 Şubat 2012 Cuma günü Gümülcine Belediye Başkanına Kırmahalle ilkokuluyla ilgili bir yazı göndermiş bulunmaktadır.

Konuyla ilgili “Eşitliğe İlk Adım” Listesi yayınladığı basın açıklamasında, Kırmahalle ilkokulu avlusuna beş yıl önce yerleştirilmesi planlanan ve daha önceki Belediye yönetimi tarafından temelleri atılan prefabrik odanın hala neden bulunmadığını sordu. .
Başkan Sibel Mustafaoğlu, Kırmahalle ilkokulu öğrenci sayısı yüksek olan bir okul, bunun nedeni ise Mastanlı mahallesi okulunun uzun yıllardır yer kapasitesinin yetersiz olduğu ve Harmanlık mahallesinde hala bir okul bulunmadığıdır.
Konuyu Ağustos ayında stratejik planlama programına sunduğumuz önerilere dahil etmiştik. Belediye Başkanı da meclis toplantısı esnasında sözlü olarak verdiği cevapta prefabriğin bulunduğunu ve yakın zamanda yerine yerleştirileceğini açıklamıştı.
Ancak şu anda 2011-2012 eğitim yılının ikinci döneminin sonuna yaklaşmaktayız, hala herhangi bir gelişme görülmemekte şeklinde konuştu.

Ayrıca Sibel Mustafaoğlu, şu anda Kırmahalle ilkokulu ikinci sınıf öğrencileri, eskiden cami avlusunda yaşlılar kahvehanesi olduğu söylenen ve okul binası içinde bulunmayan, kaloriferi ve havalandırma tesisatı olmayan bir odada eğitim görmekteler. Bu sekiz yaşında çocuklar için hem psikolojik hem pedagojik açıdan uygunsuzdur, üstelik çok vaat edilen çağdaş eğitim sistemine aykırıdır diye ekledi.

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak bir an önce, beş yıldır beklenen prefabriğin bulunup yerine yerleştirilmesini ve Kırmahalle ilkokulundaki yıllardır devam eden sorunun bir an önce çözümlenmesini arzu ediyoruz açıklamasında bulundu.


“Eşitliğe İlk Adım” Listesi
GALERİ