ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gümülcine Belediyesi 20 milyar Euro’luk İlios programına başvurdu mu?

06.03.2012
Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, güneş enerjisiyle elektrik üretimi ve satışını konu alan ve 20 milyar Euro bütçesi bulunan “İlios” programı hakkında Gümülcine Belediye başkanına hitaben bir yazı göndererek belediyenin söz konusu programdan yararlanmak için müracaat edip etmediğini sordu.

Belediye Başkanına sunduğu mektup sonrası açıklamalarda bulunan Sibel Mustafaoğlu, “İlios” ismini taşıyan programın güneş enerjisi panellerinden elektrik üretmeyi konu alan bir AB programı olduğunu ve programın toplam bütçesinin ise 20 milyar Euro olduğunu söyledi.

“İlios” fotovoltaik sistem programına Yunanistan genelinde bakanlıklar, devlet kuruluşları ve belediyelerin müracaat ettiklerini belirten Sibel Mustafaoğlu, uygun belediye arazilerinin kiralanması sayesinde belediyelerin de bu programdan yararlanacaklarını ve gelir elde edebileceklerini kaydetti.

İskeçe Belediyesi programa müracaat etmiş, peki Gümülcine Belediyesi etti mi?

Geçen hafta ulusal ve yerel basında yer alan haber üzerine Gümülcine Belediye Başkanından yazılı olarak Gümülcine Belediyesi’nin “İlios” programına müracaat edip etmediği konusunda bilgi istediklerini belirten Sibel Mustafaoğlu açıklamalarının devamında şu şekilde konuştu:

“Merak ediyoruz! Acaba Gümülcine Belediyesi olarak 20 milyar Euro bütçeli “İlios” programına Belediye olarak müracaat edildi mi? Eğer edildiyse, hangi müsait Belediye arazilerinin önerildiğini ve Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konuyla ilgili bir gelişme yaşanıp yaşanmadığını Sayın Belediye Başkanına sorduk.

Dikkat ederseniz, İlios programına müracaat edenlerin listesi geçtiğimiz hafta basında yayınlandı. Listede yer alan birçok bakanlık ve belediyelerle birlikte İskeçe Belediyesi’nin de ismi de yer alıyor. Fakat maalesef Gümülcine Belediyesi’nin ismi bu listede geçmiyor.

Oysa “İlios” programının bölgemizde yeni yatırımların yapılması açısından faydalı olacağına, bölgemizdeki geri dönüşümlü enerji üretimi sektörünü destekleyeceğine, belediyenin gelirlerini arttıracağına ve hatta bu sayede yeni iş sahalarının da açılacağına inanıyorum.

Düşünsenize, geçtiğimiz günlerde Yunanistan Kilisesi bile arazilerinin fotovoltaik panellerle donatılmasını ve elde edilen gelirin de fakirlere dağıtılmasını arzu ettiğini ve bu maksatla “İlios” programına müracaat ettiklerini belirtti. O hâlde Kilise bile bu konuyla ilgilenirken, Gümülcine Belediyesi böyle bir fırsatı kaçırmamalıdır. Günümüzde belediye yönetimlerinin çok aktif olmaları, bu tür büyük programları kaçırmamaları, mücadele etmeleri gerekiyor. Bizler “Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak bölgemizin kalkınması için mücadeleye devam edeceğiz”


Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi
GALERİ