ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dr. Sadık Ahmet 17. ölüm yıldönümünde dualarla anıldı

25.07.2012
Batı Trakya Türk Azınlığı’nın lideri merhum Dr. Sadık Ahmet, vefatının 17. yılında, 24.07.2012 tarihinde kurucusu ve ilk genel başkanı olduğu Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi ve ailesi tarafından kabri başında düzenlenen özel bir törenle anıldı. Yunanistan, Türkiye ve Avrupa’dan katılımın yoğun olduğu anma törenine Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu adına (ABTTF) Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap ve Yönetim Kurulu üyesi Sami Yusuf iştirak etti.

Dr. Sadık Ahmet kabri başında hasret ile yâd edildi

Dr. Sadık Ahmet’in Gümülcine Kahveci Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve Muavin Konsoloslar ile diğer Konsolosluk mensupları, merhumun eşi Işık Sadık Ahmet ile oğlu Levent Sadık Ahmet ve kızı Funda Sadık Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Musta Ali Çavuş, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı (BTTADK) ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu ile Batı Trakya Türk Azınlığı’na ait dernek ve kuruluşların başkan ve temsilcileri ve çok sayıda Batı Trakya Türk’ü katıldı. Sağlık durumu nedeniyle anma törenine katılamayan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nun gönderdiği yazılı mesaj diğerleriyle beraber törende okundu.

Anma törenine anavatan Türkiye’den Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili ve T.B.M.M. Eski Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekilleri Kemal Değirmendereli ve Recep Gürkan, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Gürhan ve İlker Kayalıoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder, BTTDD Teşkilat Başkanı Ahmet Koç, BTTDD İzmir Şubesi Başkanı Aydın Özcan, BTTDD Keşan Şubesi Başkanı İsmail Beyli ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz iştirak etti.

Tören merhum Dr. Sadık Ahmet’in kabri başında sala ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Sonrasında merhumun kızı Funda Sadık Ahmet babası için yazdığı şiiri okudu. Gönderilen mesajların okunmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, merhumun oğlu Levent Sadık Ahmet, D.E.B. Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, BTTADK Başkanı ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, BTTDD Teşkilat Başkanı Ahmet Koç, AK Parti Zonguldak Milletvekili ve T.B.M.M. Eski Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici birer konuşma yaptı.

Dr. Sadık Ahmet için Gümülcine Eski Camii’de mevlit okutuldu

Anma töreninin bitiminde Dr. Sadık Ahmet için Gümülcine Eski Camii’de Mevlid-i Şerif okutuldu. Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı din adamları tarafından okunan mevlide çok sayıda kişi katıldı. Mevlitten sonra DEB Partisi tarafından Gümülcine’deki Chris&Eve otelinde Yunanistan dışından gelen konuklar, BTTADK üyeleri ve diğer katılımcılara iftar yemeği verildi. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in iftar duasını yapmasının ardından DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve merhumun ailesi adına eşi Işık Sadık Ahmet Dr. Sadık Ahmet’in anısına birer konuşma yaptılar. Ayrıca bugün, 25 Temmuz’da Dr. Sadık Ahmet için İskeçe Aşağı Mahalle Camii’nde de bir Mevlid-i Şerif okutulacak.

* Fotoğraflar: www.birlikgazetesi.info; www.burasibatitrakya.com
GALERİ