ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

KINAMA

12.01.2013
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu,Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Osman İlhan ŞENER’in Kavala Belediye Başkanına gerçekleştirdiği ziyaret sırasında aşırı ırkçı bir grup tarafından saldırıya maruz kalmasını değerlendirmiştir.

Türk Yunan ilişkileri açısından önemli olduğuna inandığımız bu ziyaretlerden biri sırasında Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgemizdeki önemli bir diplomatına yapılan bu çirkin saldırı, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu ve Azınlık kamuoyunda üzüntüyle karşılanmıştır.

Bu tarz saldırıların, demokrasi, insan ve azınlık haklarına, uluslararası antlaşmalara saygı duyduğunu ve bunlardan doğan sorumluluklarını yerine getirdiğini her fırsatta dile getiren ülkemiz için kötü bir imaj olduğuna inanıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine BaşkonsolosuSayınOsman İlhan ŞENER Beyefendiyeve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun diyor ve bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Türk ve Yunan dostluğunu zedeleyici olabilecek bu vebenzeri saldırılar ve nefret içerikli söylemler karşısında, Yunanistan yetkililerinin ivedilikle harekete geçmelerinive suçluların bir an önce yakalanarak cezalandırılmalarını, bundan sonra meydana gelebilecek muhtemel olaylar içinde gerekli tedbirleri hassasiyetle önceden almalarını bekliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU
GALERİ