ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

KINAMA

09.04.2013
Ülkemizi zifiri karanlığa sürüklemek isteyen Koyu Karanlıkçı ırkçı ve faşist grupların 29 Mart 2013 akşamı İskeçe’de Cüneyt Serdar isimli Türk soydaşımıza yaptıkları saldırı sonucunda bu soydaşımız ağır şekilde yaralanmış ve İskeçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştır.

Altın Şafak mensubu oldukları medyada belirtilen bu grupların soydaşlarımıza yönelik sözlü ve fiili saldırılarını uzun dönemden beri sürmekte, bu gruplar, adeta polis rolüne soyunarak, soydaşlarımıza sokakta yürürlerken isim ve kimlik sormakta, böylece baskı kurmaya çalışmaktadırlar.

Irkçı ve faşist bu çevrelerin sözkonusu hareketleri Batı Trakya Türk Azınlığı’nda haklı bir korku ve endişeye neden olmaktadır. Bu grupların artık sıklıkla şiddete de başvurmaları bölgede yaşayan Hristiyan ve Müslüman herkes tarafından esefle karşılanmıştır.

İskeçe’de 6 Nisan 2013 Cumartesi günü düzenlenen Faşizm ve Irkçılığa Hayır konulu protesto yürüyüşüne pek çok siyasi kesimden ve sağduyu sahibi çevrelerden katılım olmuş olması özellikle Azınlık tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak her türlü ırkçı, faşist ve Nazizm yanlısı ideolojileri, soydaşımıza yapılan bu ağır ve kabul edilemez şiddeti, Yunanistan’da yaşayan yabancılar ile farklı din ve kökenden olan kişileri hedef alan tüm saldırıları ve demokratik düzeni yıkmaya yönelik olan her türlü düşünce ve faaliyeti kınadığımızı ve faillerin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmelerini talep ettiğimizi kamuoyuna duyurmak isteriz.


BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU
GALERİ