ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den AP seçimlerinde DEB Partisi’ne Avrupa desteği

25.04.2014
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya Türk Azınlığı’nın siyasi alandaki temsilcisi Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi’ne katılacağı 25 Mayıs 2014 tarihli Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Avrupa Birliği camiasında destek verdi.

ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın partisi olarak uluslararası alanda DEB Partisi’ni destekleyerek DEB Partisi’nin Avrupa çapında tanınmasına destek verdi. 2013 yılında DEB Partisi’nin Avrupa Halkları Federal Birliği (FUEN)’ne üye olması sürecinde DEB Partisi’ni destekleyen ABTTF, DEB Partisi’nin Avrupa Hür İttifakı (EFA)’na üyelik başvurusunda da DEB Partisi’ne destek verdi. EFA’ya üye olması halinde DEB Partisi Avrupa’da, Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de Batı Trakya Türk Azınlığı’nın siyasi temsilcisi olarak sesini duyuracak.

ABTTF DEB Partisi’nin Avrupa’da tanınmasına destek verdi

DEB Partisi ile birlikte Batı Trakya’ya keşif ziyaretleri gerçekleştiren ABTTF, ilk kez Ekim 2012’de Avrupa Parlamentosu milletvekili François Alfonsi’nin, FUEN Başkanı Hans Heinrich Hansen’in ve Uluslararası Sınır Tanımayan İnsan Hakları (HRWF) Direktörü Willy Fautre’nin katılımı ile bir keşif ziyareti düzenledi. Kasım 2012’de DEB Partisi ile birlikte Avrupa Parlamentosu’nda bir konferans düzenleyen ABTTF, Avrupa’da DEB Partisi’nin adının duyurulmasını sağladı. DEB Partisi’nin Romanya’daki Macar azınlığı ve Macar azınlığın partisi Romanya Macarları Demokratik İttifakı (RMDSZ) ile sıkı bağlar kurmasında rol oynayan ABTTF, Haziran 2013’te yine DEB Partisi ile birlikte bir keşif ziyareti düzenleyerek RMDSZ Başkan Yardımcısı Laszlo Borbely’nin Batı Trakya’ya gelmesini sağladı.

Irkçılıkla ve ayrımcılıkla mücadele alanında önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Brüksel merkezli Avrupa Irkçılık Karşıtı Ağ (ENAR)’ın 22-23 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleştirdiği Yunanistan Platformu Koordinasyon Toplantısı’na DEB Partisi’nin katılması için ABTTF, ENAR ile iletişime geçerek DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu ile DEB Partisi Uluslararası İlişkiler Direktörü Leyla Salihoğlu’nun katılmasında aracı rol oynadı.

ABTTF ENAR’ın “Çeşitlilik için” sloganı ile yürüttüğü seçim kampanyasına DEB Partisi’nin de destek vermesini önerdi

Şimdi de ABTTF, DEB Partisi’ne “Çeşitlilik için” sloganı ile Mayıs 2014’te gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinde siyasi partilerden ve siyasetçilerden eşitlik taahhüdünde bulunarak ayrımcı ve yabancı düşmanı söylem, davranış ve politikalardan kaçınmalarını talep eden ENAR’ın AP seçimleri için 7 eşitlik talebine destek vermesini önerdi. Irkçılığın tüm formları ile mücadele, sonuç bakımından eşitliğin ölçülmesi, ırkçı şiddete karşı çabaların güçlendirilmesi, işyerinde çeşitliliğin ve eşitliğin teşvik edilmesi, siyasi söylemde ırkçı unsurlara etkinli bir şekilde tepki gösterilmesi, azınlıkların ve göçmenlerin karar alma süreçlerine dahil edilmesi ve ırkçılık karşıtı ve çeşitlilik konulu bir intergrup kurulması taleplerinden oluşan 7 maddelik eşitlik talebine şimdiye kadar pek çok AP milletvekili ve AP milletvekili adayı destek verdi. ENAR’ın Avrupa’daki siyasi partileri ayrımcılık ve hoşgörüsüzlükten uzak bir seçim kampanyası yürütmeleri konusunda bir çağrı metnini Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES), Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE), Yeşiller ve Avrupa Solu imzaladılar, Avrupa Halk Partisi(EPP) ise desteklediğini açıkladı. DEB Partisi’nin ENAR’ın 7 eşitlik talebine destek vermesi halinde ise DEB Partisi’nin adı da ENAR’ı sayfasında ve AP seçimleri için yürüttüğü kampanyada diğer Avrupa siyasi partileri ve isimleri ile birlikte yer alacak. Böylelikle DEB Partisi’nin Brüksel ve AB çevrelerinde adı çok daha geniş kitlelere duyurulacak.

ENAR’ın “Çeşitlilik için” sloganı ile yürüttüğü AP seçimleri kampanyasının tüm detaylarına ve ENAR’ın 7 eşitlik talebine http://www.enar-eu.org/European-Parliament-Elections-148 linkinden ulaşabilirsiniz.

*Fotoğraf: http://www.european-net.org/
GALERİ