ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Rodop-Kırcaali işbirliği ilerliyor

02.11.2004
Rodop ili ile Bulgaristan'ın Kırcaali bölgesi arasında odalar düzeyinde başlayan ilişkiler hızla gelişiyor. Rodop Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, Kırcaali Ticaret Fuarı ve sınır bölgeleri arasındaki ekonomik işbirliğini konu alan bir panel çerçevesinde 19-20 Ekim tarihleri arasında Kırcali'yi ziyaret etti.

Rodop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nikos Angelis başkanlığındaki heyette, Ticaret Derneği Başkanı Nikos Lianuridis, Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Halil Hasan, Mustafa Sütçühakkı ve Rıdvan Ali ile çok sayıda işadamı yer aldı.

7. Kırcaali Ticaret Fuarı'nın açılışına katılan Yunan heyeti onuruna verilen öğle yemeğine Kırcaali Valisi Dimitru, Kırcaali Belediye Meclis Başkanı, Bulgaristan Odalar Birliği Başkanı, Kırcaali ve Haskova Oda başkanları ve Filibe'deki Yunan Başkonsolosu katıldı.

Daha sonra PHARE programı çerçevesinde, Kırcaali - Gümülcine arasındaki işbirliğini konu alan panel başladı. Açılışını Kırcaali valisi ile belediye başkanının yaptığı iki günlük panelde, iki bölge arasındaki işbirliğini öngören programın tanıtımı yapıldı ve bu alanda gerçekleşen araştırmanın sonuçları açıklandı. Kırcaali ziyareti sırasında, Avrupa Birliği programlarının uygulanması için önümüzdeki yıllarda teknolojik bilgi aktarımı konusunda da anlaşmaya varıldı. Ziyaret sırasında, Yunanlı işadamları Bulgar meslektaşları ile görüşme ve fikir alışverişinde bulunma fırsatını da elde etti.

Kırcaali Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve oda üyelerinden oluşan bir grup işadamı, 9 Ekim tarihinde Rodop Sanayi ve Ticaret Odası'nın davetlesi olarak Gümülcine'ye gelmişti.