ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Faziletli İskeçe Müftümüz Ahmet Mete’nin yanındayız!

08.02.2016
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) olarak Faziletli İskeçe Müftülüğü’müzün 6 Şubat 2016 tarihinde yaptığı basın açıklamasından 28 Ocak 2016 Perşembe akşamı Müftü Ahmet Mete’nin aile dostu ve akrabası olan bir imamın Müftü’nün evine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında kendilerini “Trakya’nın Bekçileri” olarak tanıtan yüzleri maskeli, eldivenli kişilerce yakapaça bir minibüse bindirilerek Müftümüze yönelik hakaretlerde bulunduklarını, Müftümüze ve ailesine zarar vermekle tehdit ettiklerini üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunuyoruz.

ABTTF Yönetim Kurulu olarak Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri adına Trakya’nın Bekçileri tarafından kaçırılan İmam Hüseyin Cihan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, saldırganların İskeçe Müftümüz Ahmet Mete’ye ve ailesine yönelik hakaret ve ölüm tehditleri karşısında Müftümüzün yanında olduğumuzu belirtiriz. Emniyet güçlerinden bir an önce faillerin yakalanmasını talep ediyor, bölgede can güvenliğine yapılan tehdit karşısında ciddi önlemler almalarını istiyoruz.

İskeçe Müftülüğü tarafından yapılan basın açıklamasında Müftü Ahmet Mete, geçmişte de müftülükte çalışan bir imamın tartaklandığını ifade etmiş, müftü seçildiğinden bu yana yazılı ve sözlü tehditler aldığını açıklamıştır. Bu açık bir ihbardır. Bu endişe verici durum karşısında Müftümüze ve ailesine, müftülük çalışanlara herhangi bir şey olması halinde sorumlusu elbette Yunan devleti olacaktır.
GALERİ