ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya’yı sel vurdu

16.06.2016
ABTTF Yönetim Kurulu olarak yaşanan sel felaketi nedeniyle Kozlukebir Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan hemşehrilerimize büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Yunan hükümetini ve yetkili makamları selden mağdur olan Batı Trakya Türklerinin zararlarının tazmini ve sel bölgesine acil yardım yapılması için ivedilikle harekete geçmeye çağırıyoruz.

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesindeki Rodop ilinde 14 Haziran 2016 Salı sabahı başlayan şiddetli yağmur sel felaketine yol açtı. Şiddetli yağmur ve sel nedeniyle özellikle Batı Trakya Türk Azınlığı’nın yoğun olarak yaşadığı Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Domruköy, Sirkeli, Karacaoğlan, Kalenderköy, Çelebiköy, Satıköy, Omurluköy, Üntiren ve diğer köylerde büyük maddi zararlar oluştu. Domruköy ve Sirkeli köyünün içinden geçen derelerin taşmasına yol açan şiddetli yağmur nedeniyle ekili alanlar sular altında kalırken hayvan ağılları zarar gördü, sel suları evlere girdi ve birçok araç sel sularına kapılarak sürüklendi.

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Yönetim Kurulu olarak yaşanan sel felaketi nedeniyle Kozlukebir Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan hemşehrilerimize büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Yunan hükümetini ve yetkili makamları selden mağdur olan Batı Trakya Türklerinin zararlarının tazmini ve sel bölgesine acil yardım yapılması için gerekli çalışmaları vakit kaybetmeden başlatmaya çağırıyoruz.