ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Batı Trakya’da toplu sünnet şölenine katıldı

10.07.2017
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 8 Temmuz 2017 Cumartesi günü Batı Trakya’nın Sirkeli köyünde düzenlenen “Toplu Sünnet Şöleni”ne katıldı. Kozlukebir Belediyesi tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ikincisi düzenlenen şölene ABTTF’yi temsilen Başkan Yardımcısı Aydın Ahmet iştirak etti.

Batı Trakya Türklerinin yoğun katılımına sahne olan şölene; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile beraberinde Anavatan Türkiye’den milletvekilleri, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Gümülcine Faziletli Müftüsü İbrahim Şerif, ev sahibi Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Anavatan Türkiye’den belediye başkanları ile Batı Trakya Türk toplumunun kurum ve kuruluşlarının başkan ve yöneticileri iştirak etti.

Şölende yaptığı selamlama konuşmasında Prof. Dr. Şentop, bu coğrafyanın yüzyıllardır barışın, adaletin ve özgürlüğün misallerini yaşattığını, beş yüzyıl süreyle bu topraklarda barış ve adaletin hakim olduğunu vurgulayarak hiçbir devletin inançlar üzerinde, etnik kökenler üzerinde baskı kurarak itibar kazanamayacağını, inanç ve kültürlere saldırının bir devlet için eksiklik, acziyet ve zafiyet olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Şentop, Anavatan Türkiye ve Türkiye’de yaşayan soydaşların gönlünde ve aklında her an bu coğrafyanın insanları olduğunu belirterek sözlerine son verdi.

Çocuklar ve ailelerinin davul ve zurna eşliğinde geldiği Sirkeli köyü futbol sahasında yapılan şölende, köyün din görevlisinin okuduğu Kuran-ı Kerim’in ardından Gümülcine Faziletli Müftüsü İbrahim Şerif tarafından dua yapılırken İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman da sünnet çocuklarına hediyelerini dağıttı.