ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, DİTİB’in iftar programına katıldı

20.04.2022

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) mübarek Ramazan-ı Şerif ayı vesilesiyle 19 Nisan 2022 tarihinde Almanya’nın Köln şehrinde düzenlediği iftar programına katıldı. Köln DİTİB Merkez Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen iftar programına ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu iştirak etti.

İftar programına anavatan Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan, Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir ve Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz, Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti Uyum Müsteşarları Gonca Türkeli-Dehnert ve Nathanael Liminski, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Hristiyan ve Musevi cemaatinin temsilcileri katıldı. 

İftar programında açılış konuşması yapan DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Ramazan ayının paylaşım yoluyla dayanışma ve hayırseverliğin önemli bir alanı ve sosyal uyumun temel taşı olduğunu söyledi. Derinlere kök salmış dini gelenekleri bir arada yaşamanın, ülkedeki tüm inananların yurttaşlık duygusu ile empati duygusunu güçlendirdiğine işaret eden Türkmen, halihazırdaki ve devam eden gerilimleri azaltmak adına hem şimdi hem gelecekte her zamankinden daha fazla kaynaşmaya ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua ile oruçların açılması ve birlikte yenilen iftar yemeği ile program sona erdi.
 

GALERİ