ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Türk Birliği'nden Çağrı

03.02.2005
İskeçe, 02 Şubat 2005

BÝLDÝRÝ – ÇAÐRI

Yargýtay Genel Kurulu, Ýskeçe Türk Birliði’nin, 1983 yýlýndan bu yana sürdürdüðü yaþam-adli mücadelesini neticeye baðlamýþ, basýna sýzdýrýlan haberlere göre, derneðimizin kapatýlmasýna karar vermiþtir.

‘Batý Trakya Türk Öðretmenler Birliði’ ve ‘Gümülcine Türk Gençler Birliði’nden’ sonra, isminde Türk kelimesini bulunduran son ve tek derneðimiz olan Ýskeçe Türk Birliði de kapatýlmak istenmektedir.

Faaliyetlerini 1927 yýlýndan bugüne kadar, Yunan Devleti yasalarýna büyük önem vererek ve uyum içinde yürütmüþ olan derneðimizin kapatýlmasýný haklý gösterecek en küçük bir neden gösterilemez.
Çok kültürlülük konusunda, davul üstünde toz býrakmayan devlet ve yerel yöneticilerimizin suskunluðunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Aile gecelerimizde, bayramlarýmýzda, özel sohbetlerimizde ve özellikle de seçim dönemlerinde bize Türk kimliðimizle hitap etmekten çekinmeyen yöneticilerin suskunluðunu ancak iki yüzlülükle izah edebiliriz.

Batý Trakya Azýnlýðý fertleri, Yunan Devleti vatandaþý, Müslðman ve Türk olma kimliðine sahiptirler. Bu üç kimliðin ayrý ayrý algýlanmamasý gerekmektedir. Bunlar, ayrýlmaz birbirini tamamlayan ve onurlu Müslüman – Türk Azýnlýk bireyini tanýmlayan deðerlerdir.

Batý Trakya Azýnlýðý üyeleri, Yunan vatandaþý, Türk – Müslüman olmanýn gururyla bugüne kadar olduðu gibi, bundan sonra da aynen yaþamaya devam edeceklerdir. Bundan kimsenin þüphesi olmamalýdýr.

NOT: Ýskeçe Türk Birliði’nin adli süreci ve bugünkü durumu hakkýnda 6 Þubat Pazar günü saat 11:00’de POLÝTÝA aile salonunda bir açýk oturum düzenlenmektedir. Katýlmanýzý içtenlikle rica ederiz.

ÝSKEÇE TÜRK BÝRLÝÐÝ
YÖNETÝM KURULU