ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Türk Dünyası Hizmet Ödülleri

07.02.2005
Hizmet Ödülleri, bu yıl seçilmiş İskeçe Müftüsü Aga ile Batı Trakya Azınlık Danışma Kurulu Başkanı Şerif'e verilecek.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Muz: "AB üyesi olan Yunanistan'ın en temel insan haklarına saygılı olmasını beklemek hakkımızdır"

ELAZIĞ (A.A) - 06.02.2005 - Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. M. Hamdi Muz, "AB üyesi olan Yunanistan'ın en temel insan haklarına saygılı olmasını beklemek, en tabi hakkımızdır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Muz, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nde (FHGC) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Elazığ'da yerel olarak yayınlanan Günışığı Gazetesi'nin öncülüğünde düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 'Türk Dünyası Hizmet Ödülleri'nin, bu yıl, Seçilmiş İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga ile Batı Trakya Azınlık Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif'e verileceğini açıkladı. Prof. Dr. Muz, seçici kurulun, Elazığ Valiliği, Belediye Başkanlığı, FÜ Rektörlüğü, Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası (ETSO) Başkanlığı temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri, FHGC başkanlığı ve sendika temsilcilerinden oluşturulduğunu söyledi.

Türk Dünyası'nda yaptığı çalışmalarla ön plana çıkmış devlet adamlarının hizmetlerini anmak ve bunu ebedileştirmek amacıyla her yıl bu ödüllerin verilmesinin kararlaştırıldığını kaydeden Prof. Dr. Muz, şöyle dedi:

"Bugün sizler atalarımızın Balkanlardaki yadigarı olarak her türlü zulme, baskıya ve şiddete rağmen asaletli duruşunuzu hiçbir zaman kaybetmediniz. Türk kültürünü, dil ve edebiyatını, asırlardan
beri Batı Trakya'da temsil ettiniz. Osmanlı barışının, bütün Balkan halklarına sağladığı barış, huzur, din ve vicdan hürriyetinin Yunanistan hükümeti tarafından sizden esirgenmesi hayretle
izlenmektedir. AB üyesi olan Yunanistan'ın en temel insan haklarına saygılı olmasını beklemek, en tabi hakkımızdır. Fakat son gelişmeler, Yunanistan'ın üyesi bulunduğu AB değerlerine uymadığı müşahide edilmektedir. Her şeye rağmen haklı davanızı demokratik usullerle savunmanız, her türlü takdirin üzerindedir."

FHGC Başkanı Bedrettin Keleştimur ise yetkililerin ödül töreninin İskeçe'de düzenlenmesine izin vermeyecekleri yönünde kendilerine bilgi verdiklerini ifade ederek, törenin, İstanbul ya da Elazığ'da yapılmasının planlandığını söyledi.

FHGC'deki toplantıya, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, siyasi parti ve sivil kuruluş temsilcileriyle öğretim üyeleri katıldı.