ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

BTTDD'den Açıklama

22.06.2005
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkanı Erol Kaşifoğlu, uluslararası camiadan beklentilerinin, Yunanistan'ı azınlık ile devlet arasındaki toplumsal barışa zarar verecek girişimlerden kaçınmaya teşvik etmesi olduğunu bildirdi.

Kaşifoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan'da, isminde Türk kelimesi bulunduğu gerekçesiyle kapatılan derneklerin haklarını savunmak amacıyla başlatılan imza kampanyasına, kamuoyu ve toplumun önde gelenlerince büyük destek geldiğini kaydetti.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın, Yunanistan'ın uluslararası anlaşmalarla tanınmış tek azınlığı olduğunu belirten Kaşifoğlu, azınlığın devlet eliyle etnik kimliğinin tanınmasının reddi ve bu çerçevede azınlığın dernekleşme özgürlüğünün ihlali hakkında bir imza metni kaleme alındığını bildirdi.

Kaşifoğlu, söz konusu metinde, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın hala temel hak ve özgürlüklerden yararlanma konusunda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğunun ve en temel sorunlardan birinin Yunanistan'ın azınlığın etnik kimliğini tanımayı reddetmesi olduğunun vurgulandığını belirtti.

Erol Kaşifoğlu, açıklamasında su görüşlere yer verdi:

''Azınlığın uluslararası camiadan beklentisi, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın etnik kimliğini beyan etme ve örgütlenme haklarının desteklenmesi, Yunanistan'ı azınlık ile devlet arasındaki toplumsal barışa zarar verecek girişimlerden kaçınmaya teşvik etmesidir.

Düzenlenen bu imza kampanyası Atina’da bulunan tüm AB Büyükelçilerine gönderildiği gibi, tüm ülke konsolosluklarına da takdim edilmiştir. Bugün toplumu temsilen önde gelen seçilmişlerle konan tepki, gerekli görüldüğünde tüm dünyadaki Batı Trakyalıların yüzbinlerce imzası ile ilgili mercilere iletilecektir.'' İlgili mercilerin seslerine kulak vereceği inancında olduklarını belirten Kaşifoğlu, Yunanistan'ın çözüme yönelmemesi durumunda da uluslararası alandaki girişimlerini artırarak sürdüreceklerini kaydetti.