ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Anavatanımızın Batı Trakya Türk toplumuna sahip çıkması ülkemizde yine rahatsızlık yarattı

26.07.2024

ABTTF Başkanı: “Nasıl ki ülkemiz Arnavutluk’taki ve anavatanımızdaki Rum azınlığına sahip çıkıyor, ülkemizin yöneticileri İstanbul ve Gökçeada’yı ziyaretlerinde Rum okullarını ziyaret ediyorsa anavatanımızın cumhurbaşkanının da toplumumuzun haklarını gözeterek bizlere sahip çıkması, anavatanımızın bakan yardımcısının Batı Trakya ziyaretinde Celal Bayar Türk Ortaokul ve Lisesi’ni ziyaret etmesi gayet doğal ve normal.”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türk toplumunun lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 29. yıl dönümü vesilesiyle AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Yunanistan tarafından atılan bütün adımları takip etiklerini belirterek, Türkiye olarak tüm imkanlarıyla Batı Trakya Türklerinin yanlarında olacaklarını ifade etti.

Yunan diplomatik kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Trakya Türk toplumuna atıfta bulunan açıklamalarına yanıt vererek, (Batı) Trakya’daki Müslüman azınlık üyelerinin eşit haklara ve eşitliğe sahip olduğunu, hukukun üstünlüğü ve Yunan vatandaşlarının insan haklarının korunması ile ilgili konuların tartışmaya açılmadığını ve de açılamayacağını olmadığını iddia ettiler. 

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Nasıl ki ülkemiz Arnavutluk’taki Yunan ve anavatanımızdaki Rum Ortodoks azınlığına sahip çıkıyor, ülkemizin yöneticileri İstanbul ve Gökçeada’yı ziyaretlerinde Rum okullarını ziyaret ediyorsa anavatanımızın cumhurbaşkanının da toplumumuzun haklarını gözeterek bizlere sahip çıkması, anavatanımızın bakan yardımcısının Batı Trakya ziyaretinde Celal Bayar Türk Ortaokul ve Lisesi’ni ziyaret etmesi gayet doğal ve normal. Anavatanımız toplumumuza yalnız olmadığımızı gösteriyor. Kaldı ki ülkemizin başbakanının isteğiyle Arnavutluk’taki Yunan azınlığına mensup Fredi Beleri, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi listesinden Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday gösterilmiş ve seçilmiştir. Ama anavatanımız bizlere sahip çıktığında, Türk kimliğimizi, hak ve özgürlüklerimizi savunduğunda bunun adı kışkırtma oluyor. Ülkemiz bu çifte standarda artık bir son vermeli. Bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız ve her zaman dile getirdiğimiz gibi diyalog ve iyi niyet oldukça çözülemeyecek hiçbir sorunumuzun olmadığına inanıyoruz.” dedi.

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ