ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

2004 Seçimleri: Başkonsolosluk burada!

21.01.2004
Gümülcine'de yayınlanan Antifonitis (aşırı sağ eğilimli, 300 tirajlı) gazetesinin 21 Ocak 2004 tarihli nüshasında yer alan bir yazının çevirisi sunulmuştur.

2004 Seçimleri: Başkonsolosluk burada!

Gümülcine'deki Türk Başkonsolosu'nun önümüzdeki genel seçimlerde azınlığı temsil edecek adaylar konusunda çok memnun olduğunu öğrendik. Başkonsolos, gerek Türk çıkarlarının baş koruyucusu PASOK milletvekili Galip Galip'in, gerekse YDP milletvekili adayı İlhan Ahmet'in tutumlarından hoşnutmuş. Tüm bunlar, İonon Caddesindeki "hayır kurumunun" önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelerde kontrolü elinde bulunduracağını gösteriyor.

Evet, herkesin malumu olduğu üzere, Galip Galip hakkında fazla bir şey söylemeye gerek yok. Ne de olsa bugüne kadar yaptıkları ve iktidar partisinin Galip'in bu tutumu karşısındaki tavrı açıkça ortada. Bu durumu bilen bir kimse, sıradan azınlık mensupları arasında ve özellikle de Pomak köylerinde Galip'e ne kadar antipati duyulduğunu da biliyordur.

YDP'nin yeni yıldızı İlhan Ahmet'e gelince; kendisinin seçim öncesi taktiğine dikkat etmek gerekiyor. YDP'ye, oy kazandırıp kazandırmayacağı konusu şüpheli olan İlhan Ahmet, Karamanlis'e gönderdiği 11 maddelik bir muhtırada azınlık oylarını kazanmak istiyorsa YDP'nin bu sorunlara sahip çıkması gerektiğini, aksi takdirde aday olmayı kabul etmeyeceğini belirtme cesaretini gösterdi! İlhan Ahmet'in talepleri arasında önceliği azınlığın etnik kökeninin tanınması alıyor ve bunu vakıflar v.s. konular izliyor.

Tabii ki seçim öncesi dönemde kulis faaliyetleri ile şantajlar pek göze batmaz. Ancak, bu konuda yeterli deneyime sahip olmaları gereken siyasi partilerin bu gibi hareketlere önem ve taviz vermemeleri gerekir.

Evet, Karamanlis'in bölgemize gelmesini ve bu konuda yapacağı açıklamaları bekleyeceğiz. Temenni ederiz ki, Yunan siyasi partileri artık azınlıkla samimi bir ilişki içine girerler ve bunu yapabilmek için de başka aracı ve dünürcülere ihtiyaç duymazlar.