ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Καταστροφές και Πλημμύρες στην Δυτική Θράκη

19.11.2007
Οι ασταμάτητες βροχοπτώσεις το περασμένο σαββατοκύριακο προκαλέσανε την Δυτική Θράκη καταστροφικές πλημμύρες. Πολλοί ποταμοί και ρυάκια της περιοχής πλημμυρίσανε προκαλώντας χάος στα γύρο χωριά όπου μετά την Κυριακή πλημμυρίσανε τουλάχιστον 14 χωριά. Η πυροσβεστική της περιοχής άδειασε πάρα πολλά σπίτια και οι άνθρωποι μεταφερθήκανε σε ασφαλές περιοχές.

Μετά τις πλημμύρες τέθηκε η περιοχή της Δυτικής Θράκης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στην περιοχή μεταφέρθηκε και ο στρατός για να βοηθήσει στους κατοίκους. Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις το χωρίο Μελέτη της Κομοτηνής άδειασε ολοκληρωτικά Οι ασταμάτητες βροχοπτώσεις εκτός της Δυτικής Θράκης πλήξανε και την Πελοπόννησο, όπου μεταφέρθηκε και εκεί ο στρατός βοήθεια.

Δεύτερη Φυσική Καταστροφή στην Ελλάδα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα

Οι καταστροφές των πλημμύρων μετά τις πυρκαγιές των δασών το καλοκαίρι αποτελούνε την δεύτερη φυσική καταστροφή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι πλημμύρες αυτές ήτανε αιτία καταστροφών μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίπογλου σε μια ακόλουθη ανακοίνωση του επισήμανε τις χρηματικές καταστροφές που προκαλέσανε οι πλημμύρες. Ο Χαμπίπογλου αφού ευχήθηκε περαστικά στους παθόντες, τόνισε πόσο αρνητικές επιπτώσεις είχε αυτή η καταστροφή στην οικονομία της περιοχής αναφερόμενος και στα άτομα που μεταφερθήκανε μακριά από τα σπίτια τους, όπως οι αγρότες που χάσανε τις σοδειές και τα ζώα τους. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την σθεναρή οικονομία της Δυτικής Θράκης και ιδιαίτερα της μειονότητας. Για τον λόγο αυτό το Ελληνικό Κράτος πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλοποίηση της καταστάσεως και την οικονομική κάλυψη των ζημιών.