ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Atina tabuları yıkıyor!

29.10.2008
Yunanistan’ın “OHİ” Milli Bayramı dolayısıyla Selânik’te düzenlenen törenleri bu yıl Yunanistan Savunma Bakanı Meymarikis’in daveti üzerine Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Arnavutluk ve Karadağ savunma bakanları da izlediler. Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias’ın da bir konuşma yaptığı törene İtalya’nın Yunanistan büyükelçisi de ilk defa katıldı. Tören adeta tabuların yıkıldığı ve ülkelerin artık barış ve dostluk içinde yaşamak isteklerinin bir göstergesiydi.

T.C. Savunma Bakanı Vecdi Gönül Selânik’te Makedonia -Pallas otelinde Yunanistan Savunma Bakanı Meymarikis ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Yarım saat süren görüşmede son günlerde dünyada yaşanan ekonomik krizin etkilerini görüşüldü. Kahvaltıya bakanların eşleri de katıldı. İki bakan Yunanistan ile Türkiye arasında doğal afetlerin önlenmesi ve gerginliğin azaltılması konularında işbirliğinin arttırılmasını kararlaştırdılar.

Türkiye Savunma Bakanı Vecdi Gönül ziyareti tarihi olarak nitelendirdi. Gönül, Yunanistan Savunma Bakanı Meymarakis’in Türkiye’yi ziyaret etmesi için fırsat yaratılmasını istedi.

Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün Yunanistan’ı ziyareti çerçevesinde Savunma Bakanlığı G. Sekreteri, Yunanistan Hava Sanayii Başkanı Linaki ile görüştü. Görüşmede Yunanistan Hava Sanayii’nin de ortaklığı ile üretilen ve Türkiye’nin alacağı yeni F-16 uçakları konuları gündeme geldi.

Kaynak: Rodop Rüzgarı