ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

RODOP - EVROS İLLERİ ENCÜMEN HEYETLERİ BAŞKANLIĞINDAN DUYURU

24.11.2008
RODOP - EVROS İLLERİ
ENCÜMEN HEYETLERİ BAŞKANLIĞI


DUYURU


Rodop – Evros İlleri Encümenler Yüksek Kurulu Azınlık okullarında ilan edilen encümen seçimlerini görüşmek üzere 21 Kasım 2008 tarihinde Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nde olağanüstü toplandı. Toplantıya encümen heyetleri, Encümen Yüksek Kurulu üyeleri ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sn. Sami Toraman katılmışlardır. Toplantı güzel, sıcak, karşılıklı, samimi diyaloglarla ve düşüncelerin özgürce paylaşıldığı bir ortamda gerçekleşmiştir. Ayrıca seçimler sonrasında da bu tür toplantıların devam ettirilmesine karar verilmiştir.

Toplantının ana maddesini, “Azınlık okullarında 16/12/2008 tarihinde encümen seçimlerinin ilan edildiği, çocuk ebeveyn ve velilerinin 20/11/2008 – 26/11/2008 tarihleri arasında adaylık için okullara başvurmaları gerektiği; belediye veya nahiyelerden ikamet belgelerini almaları, aday başvurularının beş kişinin altında olması halinde seçimlerin yapılmayacağı ve encümenlerin atanacağı” görüşleri oluşturmuştur.

Toplantının devamında aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1- Seçimler sonucunda oluşacak encümen heyetlerinin görev ve yetkilerinin basın aracılığıyla halka duyurulmasına.
2- Milli bayramlarda okutulan Türkçe şiirlerin Yunanistan Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı tarafından yasaklanması ve devamında yapılan girişimlerin sonuç vermemesi üzerine, haklarımızın iadesi konusunda görüşme ve çalışmaların devam ettirilmesine.
3- Encümen heyeti başkanlarının keyfi olarak görevden uzaklaştırılmamaları ve bu konuda bazı haksız uygulamalara karşı etkin çalışmaların başlatılmasına.
4- Encümen heyetlerinin okullardaki sorunlar karşısında birlik içinde hareket etmeleri, ortak kararlar almaları, yıl sonu etkinliklerinin okul müdürü ve öğretmenleriyle birlikte karar alınarak başlatılmasına.
5- Okullardaki eksikliklerin tamamlanması, hijyenik şartların tam olarak yerine getirilmesi için belediye gibi çeşitli kurumlardan yardım istenmesine ve bütçenin zorlanarak özel şirketler aracılığıyla okulların ilaçlanmasına.
6- Eğitimle ilgili bir konferansın düzenlenmesine.
7- Okul kütüphanelerinin yeniden düzenlenmesine.
8- Okullarda sportif ve diğer faaliyetlerin yapılabilmesi için merkezlerin oluşturulmasına ve bu talebin Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’na iletilmesine.
9- Büyük Derbent’teki (M. Derio) encümen heyetine ve velilere destek verilmesine.
10- Sorunlara çözüm getirecek türde toplantıların daha sık aralıklara düzenlenmesine.


Rodop - Evros İlleri Encümen Heyetleri Başkanı

GALERİ