ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

RODOP İLİNE STİLYANİDİS’TEN İKİ ÖNEMLİ PROJE

24.12.2008
Yunanistan Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanı Evripidis Stilyanidis’in almış olduğu bir kararla Rodop İline “Kamu Balkan Kütüphanesi” ve “Özürlü Kişiler Özel Okulu” yapılacak.
Sözkonusu tesislerin yapımı için Gümülcine Belediyesi bir arsa verecek. Yapımına 2009 yılı içerisinde başlanacağı söylenen okulda özürlülere çok yönlü hizmet verilecek. Özel anaokulu, özel İlkokul, özel Ortaokul ve Lise, özürlünün ömür boyu barınacağı yurt, kapalı yüzme ve spor salonu, özürlülerin öğrendiklerini çalışmaya dönüştürecekleri bir çalışma merkezi.
Sözkonusu tesisin projesi Fransa’nın Bordo kentinde yapılan Eğitim Bakanları toplantısında da gündeme getirildiği ve Avrupa’da bir ilk model olduğu belirtiliyor.
Balkan Kütüphanesi ise çok dilli olacak ve elektronik anlamda da hizmet vereceği belirtiliyor. Konu ile alakalı kısa bir açıklama yapan Stilyanidis, “benim için önemli bir an, kendi bölgeme iki büyük projenin yapımında öncülük yapabilmek, aynı zamanda da Trakya’yı eğitim merkezi haline getirmek gurur verici bir olay. Balkan Kütüphanesi hem üniversite hem de azınlıklar ve diğer gruplara hizmet verecektir.” dedi.

Kaynak: Birlik Gazetesi