ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, üye dernekleri ziyaret etti

10.01.2009
24-27 Aralık 2008 tarihlerinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Yönetim Kurulu üyeleri, üye dernekleri ziyaret ettiler. Başkan Halit Habipoğlu, Cenaze Fonu’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sami Yusuf, Sosyal ve Sportif Faaliyetlerden Sorumlu Sebaytin Mümin, Başkan Yardımcısı Engin Ahmet, Genel Sekreter Özkan Reşit, Kuzey Avrupa Teşkilat Başkanı Mustafa Kasap, Orta Avrupa Teşkilat Başkanı Ramadan Ramadan, Güney Avrupa Teşkilat Başkanı Cengiz İsmail, Eğitim Faaliyetleri Sorumlusu Ekrem Kırcaali, Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Apti, Disiplin Kurulu üyeleri Orhan Yunusoğlu ve Sami Süleymanoğlu ile Denetim Kurulu Başkanı Engin İsmail’den oluşan ABTTF heyeti sırasıyla Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi, Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği Derneği, Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Schwabach Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği, Lauf Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Nürnberg/Führt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Feuchtwangen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Homburg ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ettiler.

Habipoğlu: ABTTF, Batı Trakya sevdalısı insanlar sayesinde güçlenmektedir

Dernekleri ziyaret toplantılarında ABTTF Genel Başkanı Halit Habipoğlu, dernek yöneticilerinin ve üyelerinin yeni yılını kutlayarak başladığı konuşmasında ABTTF’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik insan ve azınlık hakları ihlallerini dünya kamuoyunda duyurmak ve uluslararası toplumun dikkatini çekerek tepki oluşturmak için çalıştıklarını ifade etti. Bu amaca yönelik uluslararası zeminde lobi çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Habipoğlu, ABTTF’nin 20. Kuruluş yılı olan 2008 yılının yoğun lobi faaliyetleri çalışmaları ile geçtiğini belirtti. ABTTF Yönetim Kurulu üyelerinin tıpkı dernek yöneticileri gibi fahri olarak çalıştıklarını dolayısıyla geçimlerini sağlamak amacı ile çeşitli iş kollarında görev almak durumunda olduklarını söyleyen Habipoğlu, yoğun gündem nedeni ile ABTTF üyesi dernekleri ziyaret etmek için zaman bulamadıklarını ifade etti. Batı Trakya sevdalısı insanlar olarak Noel tatilinde ailelerine ayıracakları zamandan çalmak sureti ile üye dernekleri ziyaret etmek için yola çıktıklarını belirten Habipoğlu, dernek yöneticileri ve üyeleri ile biraraya gelerek deneyim ve sorunları paylaşmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Federasyon’un çalışmaları dernek yönetici ve üyelerine aktarıldı

ABTTF heyeti, üye dernekleri ziyaretlerinde ABTTF’nin bugüne dek yapmış olduğu çalışma ve yürüttüğü projeler ile gelecek dönemde yürütülmesi planlanan çalışma ve projeler hakkında dernek yöneticileri ve üyelerine bilgilendirmede bulundular. Yanısıra ABTTF heyeti, üye derneklerin bölgelerinde karşılaştıkları problemleri dinlerken ABTTF Yönetim Kurulu üyeleri olarak bölgelerinde ve Federasyon’da yıllar içerisinde edindikleri tecrübeleri aktararak tavsiyelerde bulundular.

ABTTF heyeti ilk olarak Federasyon’un bugüne dek yürüttüğü uluslararası lobi faaliyetleri hakkında bilgi verdi. ABTTF heyeti, uluslararası zeminde saygınlık kazanmış ve kabul görmüş uluslararası sivil toplum örgütü haline gelen ABTTF’nin Birleşmiş Milletler(BM) Ekonomik ve Sosyal Konsey’e özel danışmanlık statüsünde üye bir örgüt olarak faaliyet gösterdiğini ifade ederek Federasyon’un başta İnsan Hakları Konseyi ve BM Kamu Bilgilendirme/STK departmanı olmak üzere Birleşmiş Milletler zemininde yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Yanısıra ABTTF heyeti, Avrupa Azınlıkları Federal Birliği(FUEN) üyesi Federasyon’un Avrupa Parlamentosu başta olmak üzere Avrupa Birliği ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi zemininde yürüttüğü lobi çalışmaları ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT)’nın özellikle İnsani Boyut Uygulamaları Toplantısı(HDIM) zemininde yürütülen çalışmaları dernek yöneticileri ve üyelerine aktardı. Heyet, son olarak Avrupa Azınlıklar Federal Birliği (FUEN) üyesi bir örgüt olarak Avrupa Diyalog Forumu üyesi olduklarının ve Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı’nın sivil toplum ile işbirliğinde temel araç işlevi görmek üzere oluşturulan, işbirliği ve bilgi değişim ağı olarak nitelendirilen Temel Haklar Platformu’na üye olarak seçildiklerinin müjdesini verdi.

Uluslarası lobi faaliyetlerinin yanısıra ABTTF heyeti, Federasyon’un yürütmüş olduğu Batı Trakya Türk Azınlığı’nın problemleri, Azınlık eğitimindeki problemler, 19. Madde ile vatandaşlıktan çıkarılma olayları, Batı Trakya’da din özgürlüğü ile Batı Trakya ekonomisinin sosyal-politik değerlendirmesi konularını hedef alan bilimsel çalışmalar ile ABTTF’nin 20. Kuruluş yılında hazırlamış olduğu “Dünden Bugüne Batı Trakya” belgeseli hakkında dernek yönetici ve üyelerini bilgilendirdi. Ayrıca heyet, Dr.Sadık Ahmet futbol turnuvası başta olmak üzere Federasyon’ın yürütmüş olduğu sportif faaliyetler ile cenaze fonu başta olmak üzere diğer sosyal aktiviteler hakkında bilgi verirken ABTTF Yönetim Kurulu’nun üye derneklerin aktif hale getirilmesi amacıyla ilki Bavyera eyaletinde ikincisi Gütersloh’ta düzenlenen bölgesel toplantıları amacı ve kapsamını dernek yönetici ve üyelerine aktardı.

ABTTF heyeti, önümüzdeki dönemde yapılması planlanan projeler ile ilgili olarak hazırlıklarını dernek yöneticileri ve üyelerine aktardı. İlki ABTTF üyesi derneklere yönelik eğitim projesi olmak üzere azınlık hakları ve sorunlarını içeren konularda beş yeni bilimsel araştırma projesinin yürütülmesinin planlandığını ifade eden heyet, aynı zamanda uluslararası lobi faaliyetlerine devam ederken Almanya’daki Batı Trakya Türkleri ile dayanışmanın artırılması ile ilgili olarak yeni girişim ve etkinlikler bulunmayı planladıklarını belirttiler.

ABTTF’nin bugüne dek yürütmüş olduğunu ve gelecek dönemde yürütmeyi planladığı çalışma ve etkinlikler ile ilgili olarak heyetin bilgilendirmede bulunmasının ardından soru cevap kısmına geçilerek dernek yöneticileri ve üyelerinin soruları ABTTF heyeti tarafından cevaplandı.
GALERİ