ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanı Habip Oğlu: “Seçimlerde hepimiz sandık başına, oyumuz DEB Partisi’ne!”

28.05.2024

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde 6-9 Haziran 2024 tarihlerinde Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri gerçekleştirilecek. Yunanistan’da seçmenler 9 Haziran Pazar günü sandık başına giderek oylarını kullanacak. AP seçimlerinde Yunanistan’ın AP’deki 21 sandalyesinin yeni sahipleri belirlenecek. 

Yunanistan’da 2024 AP seçimlerine Yargıtay’ın (Arios Pagos) onay verdiği toplam 31 siyasi parti katılacak olup bunlar arasında Batı Trakya Türk toplumunun siyasi partisi Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi de yer alıyor. DEB Partisi, 2014 ve 2019 yıllarının ardından üçüncü kez AP seçimlerine katılacak.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, DEB Partisi’nin 2024 AP seçimlerine katılacak olması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz Yunanistan’da 9 Haziran Pazar günü AP seçimleri için sandık başına gidilecek. Bizler de sandık başına gideceğiz, üçüncü kez AP seçimlerine katılan DEB Partimizi destekleyeceğiz. DEB Partisi, Mayıs 2019’da yapılan son AP seçimlerinde Rodop ve İskeçe’yi kendi renklerine boyamış, bu iki ilde seçimlerde birinci parti çıkmıştı. Beş yıl önce olduğu gibi bu seçimlerde de herkes varlığımızı hissedecek, sorunlarımızı duyacak. Ne yazık ki geçmişte olduğu gibi bugün de bizi dışlayan, ötekileştiren söylemleri duyuyoruz. Türk’üz diye, Türk’üz diyoruz diye bizi bölücülükle suçlayanlar yine olacak. Halbuki yıllardır tek yaptığımız sahip olduğumuz statü, hak ve özgürlükleri elde etmek için mücadele etmek. Bu süre içinde hiçbir zaman ülkemize ihanet etmedik, etmeyiz de. Çünkü burası bizim ülkemiz. Ülkemiz için savaştık, şehit verdik. Ancak ülkemizde yanlış giden bir şey varsa bunu söylemek, hakkımız olanı talep etmek demokrasinin gereği. Ülkemizde bazı şeylerin yolunda olmadığını yalnızca biz söylemiyoruz. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünün ciddi bir biçimde tehdit altında olduğunu uluslararası düzeyde Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi de raporlarında dile getiriyor. Ülkemizde gidişatın kötüye gidişi karşısında en büyük araç şüphesiz sandık! Evet, değişim istiyorsak 9 Haziran’da sandık başına gidip oyumuzu kullanmalıyız. Yurtdışında yaşayan insanlarımız da yıllık izinlerini bu yıl öne çekip seçimlere katılırlarsa gücümüze güç katarlar. Seçimlerde hepimiz sandık başına, oyumuz DEB Partisi’ne!” dedi.

*Fotoğraf: DEB Partisi

GALERİ